Kiki

Kiki werd geboren met een hartafwijking. "De artsen in het WKZ hebben het verschil gemaakt voor Kiki", vertelt Anke, haar moeder. "Het kan geen toeval zijn dat zowel mijn broer, het zoontje van mijn zus als mijn dochter met een hartafwijking geboren zijn."

 

"Klinisch genetisch onderzoek volgde. Dat er sprake is van een familiaire belasting lijkt voor de hand liggend; de puzzel is echter complex en details over de veroorzakende fout in het erfelijk materiaal zijn (nog) niet boven tafel. Na bijna 40 jaar dienstverband nam mijn vader afscheid van zijn werkgever en bood zijn (oud-)collega´s en externe relaties de cadeausuggestie het onderzoek te steunen. Net zoals hij dit belangrijke onderzoek van harte steunt. Om in de toekomst voor families, gezinnen en kinderen zoals de onze de voorspelling, opsporing en (vroegtijdige) behandeling van aangeboren hartafwijkingen mogelijk te maken. Op deze manier dragen we bij aan de uitdaging waar de artsen elke dag voor staan."

 

Help kinderen met een hartafwijking

Standaard erfelijkheidsonderzoek kan voor alle kinderen een persoonlijk behandelplan bieden. Het Kinderhartcentrum van het WKZ is het grootste kindercardiologische centrum in Nederland. Hier behandelen we een derde van alle hartpatiëntjes. Het liefst willen we hartafwijkingen voorkómen. Daarom willen we in het Kinderhartcentrum met een nieuwe gentechniek een uniek onderzoek doen. Dan kunnen we verschil maken voor kinderen en hun ouders, nu én in de toekomst. 

• Laat uw hart spreken en doneer aan ons kinderhartonderzoek

 

Lees ook

Het verhaal van Jorien

Jorien (14 jaar) is geboren met een microtie-oortje. Dat betekent dat ze alleen een oorlelletje had en voor de rest helemaal niets. In 2008 is ze in het WKZ geopereerd en heeft ze een nieuw oor gekregen, gemaakt van haar eigen kraakbeen. Lees meer...


Het verhaal van Rebecca

Rebecca werd meerdere malen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis opgenomen met darmklachten en blaas- en nierproblemen. “Ik werd direct opgenomen op afdeling Pauw (dagbehandeling) en kreeg een klysma”, vertelt ze. “Aan het eind van de dag mocht ik naar huis, maar ik bleef ziek.” Lees meer…