Nieuws

 Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes van Vrienden WKZ!

 

 

VriendenLoterij schenkt 385.000 euro aan onderzoek naar stress en pijn bij vroeggeborenen

Tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij hebben het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en het Wilhelmina Kinderziekenhuis gezamenlijk een schenking van 385.000 euro ontvangen om onderzoek te doen naar de effecten van pijn en stress bij te vroeggeboren baby’s. Van 400 te vroeg geboren kinderen (en hun ouders) zullen alle gegevens rond stress en pijn gedurende zwangerschap, bevalling en de eerste levensweken worden verzameld. Met geavanceerde technologie worden alle stoffen die vrijkomen bij pijn en stress gemeten en wordt bestudeerd hoe het DNA van de kinderen op de stress reageert.

Kinderziekenhuizen Emma Wilhelmina Sophia 4 Lees meer >
Zieke knuffels op bezoek in het WKZ

Deze week is het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) weer omgetoverd tot een berenziekenhuis. Zo’n 500 kinderen komen deze week met hun zieke knuffels naar het WKZ om onder begeleiding van ongeveer 50 studenten hun knuffels beter te maken. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs iets meer over ‘ziek zijn’ en het ziekenhuis.

teddybearhospital Lees meer >
Racen in een stoere mini-auto naar de operatiekamer

In een mooie en stoere speelgoedauto naar je operatie scheuren, wie wil dat nu niet? Binnenkort staat er naast de trekker ook een elektrische mini-auto op de afdeling Dromedaris (OK centrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis) geparkeerd. Met vijf kilometer per uur kunnen kinderen van 3 t/m 8 jaar met deze sportieve auto vanaf de afdeling Dromedaris naar de OK toerijden.

Mini Tesla 2 Lees meer >