Cheque voor onderzoek naar hartspierziekte

Afgelopen vrijdag (23 mei) overhandigde de 3-jarige Tibbe namens Stichting Hartedroom een cheque ter waarde van €1.500,- aan Folkert Asselbergs, cardioloog verbonden aan het Hart- en vaatcentrum in het UMC Utrecht. Het bedrag is bedoeld voor een onderzoek dat Asselbergs wil doen naar de genetische achtergronden van cardiomyopathie (hartspierziekte). Het geld komt via Vrienden WKZ op de juist plek terecht.

IMG5769.JPG

Op de foto: Tibbe overhandigt de cheque aan Folkert Asselbergs (cardioloog Hart- en vaatcentrum UMC Utrecht).

Op 14 februari riep Stichting Hartedroom mensen op om thuis of op (sport)verenigingen een benefietdiner te organiseren met vrienden en familie of met verenigingsgenoten. Het diner kostte 25,- euro per persoon. Er deden ook veel restaurants in de regio Amersfoort mee aan deze actie. Tijdens de cheque-uitreiking die plaatsvond in het UMC Utrecht waren Marije Miltenburg (vrijwilliger van Stichting Hartedroom) en Arno de Jong, Voorzitter van Hartedroom aanwezig.

Tibbe kreeg een hartstilstand tijdens zijn geboorte. “Tibbe werd direct na de bevalling op mijn borst gelegd, maar instinctief gaf ik meteen aan dat er iets niet klopte. Iedereen was druk in de weer en ik hoorde mezelf meerdere malen herhalen dat het niet goed was. Tibbe voelde zo slap aan. De gynaecoloog pakte Tibbe al snel op en het was direct voelbaar dat er paniek was. Tibbe had een hartstilstand.” Lees het hele verhaal van Tibbe op Hartedroom.nl.

Onderzoek naar hartspierziekte

Het geld dat is opgehaald met de diners is bedoeld voor onderzoek naar cardiomyopathie. Dit is een (vaak aangeboren) ernstige afwijking van de hartspier. (Cardio=Hart, Myo=spier en Pathie=ziekte). De slecht functionerende hartspier zorgt ervoor dat het hart niet goed werkt. Kinderen met cardiomyopathie ondervinden hierdoor vaak al op jonge leeftijd de gevolgen van hartfalen. Cardiomyopathie is niet te genezen. Bron: Hartedroom.nl.

We willen alle organisatoren van de diners en de mensen die hebben bijgedragen aan deze actie enorm bedanken!

Hartedroom

Stichting Hartedroom zoekt financiering voor onderzoek naar kindercardiomyopathie. Zodat we in de toekomst beter weten hoe deze, vaak aangeboren, hartspierziekte ontstaat, hoe de ziekte zich ontwikkelt en hoe ze het best te behandelen is.

Gepubliceerd op 26 mei 2014