Nieuwe armbandjes-hype, opbrengst naar nieuwe kinder-intensive-care

Rainbow Loom-armbandjes maken is helemaal hip. Kinderen van basisschool De Wegwijzer uit Vianen willen hun zelfgemaakte Loom-armbandjes verkopen en daarmee het Vrienden WKZ-project ‘de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis’ steunen. Op 23 mei wordt bekend hoeveel geld is opgehaald met deze actie.

rainbow-loom_2.jpg

(Bron foto: Flickr, CC)

‘Loomen’

De Rainbow Loom-armbandjes worden uit verschillende gekleurde elastiekjes in elkaar gevlochten. Het concept is afkomstig uit Amerika waar het maken van Loom armbandjes al een tijdje een grote rage is. Inmiddels is het ook een ware hype geworden in Nederland. Om de bandjes te maken, werk je met een Loom-setje. In zo’n setje zitten elastiekjes van verschillende kleuren, een Loombord (een soort plank waar je de elastiekjes op doet), een haak en clips die dienen als sluiting.

Nieuwe kinder-intensive-care

De kinderen van basisschool De Wegwijzer verkopen de bandjes voor de nieuwe kinder-intensive-care. Als Vrienden van het WKZ zetten we ons met hart en ziel in om deze IC mogelijk te maken. Kinderen en ouders kunnen nu niet altijd samen zijn, en dat vinden wij juist op deze afdeling, enorm belangrijk. Onze doelstelling is om een ruimere kinder-intensive-care te creëren met 24 bedden. Waarin de patiënt en zijn ouders centraal staan en niet het medisch-technische handelen.

Filmpje

Bekijk ook het filmpje van RTV Utrecht over deze actie.

We willen de kinderen van basisschool De Wegwijzer veel succes wensen met de armbandjes en ze enorm bedanken voor hun steun!

Gepubliceerd op 13 mei 2014