Patiënten WKZ bezoeken FC Utrecht en andersom

Het is WKZ-week bij FC Utrecht. Afgelopen zondag bezochten de patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) de wedstrijd FC Utrecht – NEC in Stadion Galgenwaard. Vandaag zijn de rollen omgedraaid en bracht de selectie van FC Utrecht, inclusief trainers- en begeleidingsstaf, vanmiddag een bezoek aan het WKZ.

FCUtrecht WKZ 2

Op deze jaarlijks terugkerende middag staan de zieke kinderen centraal en hebben zij een unieke en onvergetelijke middag. De spelers werden flink aan het werk gezet. Tijdens een echte persconferentie mochten kinderen alles vragen wat ze wilden. Uiteraard was er ook tijd voor handtekeningen en foto's. Daarna vertrokken de spelers in groepjes naar verschillende afdelingen voor de kinderen die niet naar de persconferentie konden komen. 

Warme band FC Utrecht en WKZ

De banden tussen FC Utrecht en het WKZ zijn al jaren warm. Ieder jaar brengen de spelers en trainers weer een lach op de gezichten van de kinderen door waar mogelijk met hen te spelen, een cadeautje te overhandigen en op de foto te gaan. “Het is fantastisch om te zien hoe deze middag voor afleiding zorgt bij de kinderen. De FC Utrecht spelers vermaken de kinderen op een perfecte wijze en zorgen ervoor dat de kinderen zich even niet ziek voelen”, aldus Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater WKZ.

FCUtrecht WKZ 4

Gepubliceerd op 15 apr 2016