Bloemencorso Leersum in teken van kinderhartonderzoek

Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus 2014 wordt de Leersumse Bloemencorso georganiseerd. Op de braderie van het bloemencorso Leersum staan verpleegkundigen van afdeling leeuw (kindercardiologie) van het WKZ om geld in te zamelen voor het Kinderhartonderzoek van Vrienden WKZ. Inmiddels is de bloemencorso een begrip in Leersum, want het evenement wordt voor de 62e keer gevierd! Komt u de praalwagens en de prachtige kunstwerken van bloemen ook bekijken?

137803017055617314900080801682n.jpg

Afdeling Leeuw op de Bloemencorso

De verplegers van afdeling Leeuw staan op de M.C. Verloopweg. Ze verkopen allerlei leuke producten zoals sieraden, rammelaars en luiertasjes. Ook kunnen kinderen geschminkt worden en kunnen ze grabbelen. Komt u ook?

Wat is er nog meer te doen?

Naast het bloemencorso worden verschillende activiteiten georganiseerd. Dit jaar wordt een kunstmarkt, een braderie, en een kermis georganiseerd. Er rijdt zelfs een 'Corso-expres' rond waarmee u een rondrit kunt maken over het parcours. Lees hier het volledige programma.

Kinderhartonderzoek

Elk jaar worden 1.500 baby’s geboren met een hartafwijking. Het liefst willen we deze hartafwijkingen voorkómen. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan met behulp van een nieuwe gentechniek een uniek kinderhartonderzoek doen, waarmee het beloop van een kinderhartafwijking kan worden voorspeld en waarmee de afwijking zelfs zou kunnen worden voorkomen. Wij zetten ons daarom in voor dit onderzoek naar de oorzaak en het verloop van erfelijke hartafwijkingen bij kinderen.

We willen de organisatie van de Bloemencorso alvast enorm bedanken! En we hopen op een mooie opbrengst!

Kijk ook op www.bloemencorsoleersum.nl.

Gepubliceerd op 12 aug 2014