Even vergeten ziek te zijn

Patiënten in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kunnen deze week in vakantiesferen vertoeven op de kindercamping in de hal van het WKZ. Het is de tweede keer dat het kinderziekenhuis een camping heeft.

809d5e1e 0225 4d44 ad69 ea30967d1b68

De meeste kinderen zijn nu op vakantie, maar dat zit er voor zieke kinderen in het WKZ niet in. Om toch een klein beetje vakantiegevoel over te brengen, is de hal van het WKZ omgetoverd tot een echte camping. Er wordt van alles georganiseerd zoals op een echte camping. Kinderen kunnen knutselen, luisteren naar spannende verhalen en er wordt een disco en een drive-in bioscoop georganiseerd.

Verwenmoment

Om de kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn heeft Vrienden WKZ een cadeautje aangeboden in de vorm van een vrolijke strandbal. Afleiding is misschien wel het beste medicijn. Ook afleiding bieden aan de patiëntjes in het WKZ? Steun dit initiatief met een donatie.

Patiënten die niet naar de centrale hal kunnen komen omdat ze te ziek zijn, worden niet vergeten. Vrijwilligers van de camping gaan ook de afdelingen langs om kinderen activiteiten aan bed aan te bieden.

In de media

Het radioprogramma Aan Tafel van RTV Utrecht had een interview met Ewout Tuyt, coördinator kindertheater WKZ over dit mooie initiatief. Interview begint bij minuut 36.

Gepubliceerd op 14 jul 2016