Charity Inspiration Dinner groot succes!

Op woensdag 3 juni, tijdens het Charity Dinner is 268.150 euro opgehaald. In aanloop naar de Tourstart in Utrecht is deze bijzondere avond, die in het teken staat van kinderen die een sportkans verdienen, georganiseerd door Vrienden WKZ en het Jeugdsportfonds. Beiden zijn de officiële goede doelen van de organisatie Le Tour Utrecht. 

Cheque Charity Dinner

Het bedrag werd bijeengebracht door bijna driehonderd gasten die tijdens deze bijzondere avond meededen aan een speciale veiling en loterij. De avond was in de sfeer van de Tour de France, het grootste wielerspektakel ter wereld die dit jaar in Utrecht start. Dione de Graaff en Erben Wennemars presenteerden de avond vol entertainment, Ramon Beuk zorgde voor culinair genot en als speciale gast was de Fransman Christian Prudhomme, directeur van de Tour de France, aanwezig. Hij onderstreepte het belang van sporten voor alle kinderen. Verder waren er optredens van onder andere Martijn Fischer, Jan Vayne, Peter Heerschop en Viggo Waas, dansschool Buenting en Petra Berger. Bekende (ex) topsporters waaronder Marianne Vos, Danny Nelissen, Bert van Marwijk , Dex Elmont, Bart Brentjens, Richard Plugge en medici waren inspirerende ‘ploegleiders’ aan de tafels.

De gasten maken het, dankzij hun aanwezigheid, mogelijk dat kinderen die het thuis niet zo breed hebben ook kunnen sporten op een vereniging en het WKZ is een stap dichterbij de realisatie van het WKZ kindersportcentrum. Omdat elk kind een sportkans verdient!

Claudia Vonk, directeur Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Monique Maks, directeur Jeugdsportfonds  Nederland: "Wat een ongelooflijk succes! Het is zo bijzonder dat zoveel mensen onze beide goede doelen een warm hart toedragen Geweldig om te zien hoe de Tour de France goede doelen, bedrijvigheid en particulieren verbindt. Sporten is voor veel kinderen zo vanzelfsprekend maar zeker niet voor de kinderen die ziek zijn of die in armoede opgroeien."

Goede Doelen van de Tourstart Utrecht – campagne ‘Wij kleuren geel’

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds zijn de goede doelen van de Tourstart in Utrecht van 1 tot 5 juli 2015. Met de Tourcampagne ‘Wij kleuren geel’ willen wij geld ophalen voor de realisatie van een Kindersportcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en om kinderen die opgroeien in armoede een sportkans te bieden. Inmiddels zijn er veel acties georganiseerd rondom ‘Wij kleuren geel’. Tijdens FC Utrecht-AZ werd een sms-actie georganiseerd en spelersshirts geveild, fietsen 22 Utrechtse studenten voorafgaand aan het Grand Départ van Utrecht naar Parijs en weer terug naar Utrecht om geld op te halen en werd zelfs een speciale Nijntje editie uitgebracht voor ‘Wij kleuren geel’. Ook het Charity Dinner draagt hieraan bij.

Over Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis richt zich op kinderen en maakt belangrijke extra’s mogelijk, waardoor een kind zich in het WKZ gewoon kind voelt in plaats van patiënt. Het WKZ kindersportcentrum: ieder kind moet kunnen sporten. Dat klinkt logisch, maar is het niet. Een kind dat (chronisch) ziek is, moeite heeft met bewegen of een blessure heeft kan niet elke zaterdag naar het sportveld of meedoen aan een hockeywedstrijd. Daarom zetten wij ons in voor het WKZ kindersportcentrum, waar zieke kinderen onder professionele begeleiding kunnen sporten en bewegen en waar ze terecht kunnen met vragen over sporten thuis en in het ziekenhuis. Wij willen in het WKZ op diverse locaties een sport- en beweegzone realiseren. Daar is veel geld voor nodig. Met de opbrengst van het Charity Dinner hopen wij dat de wens van veel kinderen in het WKZ in vervulling kan gaan.

Over Jeugdsportfonds

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Jaarlijks ondersteunt het Jeugdsportfonds voor ruim 35.000 kinderen een sportkans. Het Jeugdsportfonds laat kinderen sporten bij een door NOC*NSF erkende sportvereniging. Dankzij het fonds kunnen kinderen hun sportdroom waar maken.

 

Gepubliceerd op 03 jun 2015