Wilhelmina Kinderziekenhuis ontvangt cheque nieuwe kinder-intensive-care

UTRECHT - De financiering voor het ouder- en kindvriendelijk maken van de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is rond. Vrienden  WKZ overhandigde maandag 6 oktober een cheque ter waarde van ruim 1,2 miljoen euro aan John Heijstek en Koos Jansen van de kinder-intensive-care van het WKZ. In 2017 zullen naar verwachting de deuren worden geopend.

0331-kopie-hamaka_3.jpg

Foto: Claudia Vonk-Dorenbos en Susan Olde Kalter van Vrienden WKZ overhandigen samen met Sjoerd van de kinderraad de cheque aan John Heijstek en Koos Jansen van de kinder-intensive-care.

De nieuwe kinder-intensive-care

Een lang gekoesterde wens van het WKZ kan gerealiseerd worden. Het WKZ bestond vorig jaar 125 jaar. Vrienden WKZ zette zich daarom in voor het grootste cadeau voor de kinderen van het WKZ; een bijdrage aan de nieuwe kinder-intensive-care. Op deze afdeling worden kinderen van 0 tot 18 jaar opgenomen die afhankelijk zijn van intensieve zorg, beademing, permanente bewaking of ondersteuning van vitale functies nodig hebben.

De nieuwe kinder-intensive-care zal een ontwikkelingsgerichte omgeving worden waarin de beste zorg voor kinderen kan worden geboden. Elk kind zal een eigen kamer hebben, waar ruimte is voor ouders om comfortabel bij hun kind te blijven en waar één ouder kan blijven slapen. Op deze afdeling zal een prettige, huiselijke en natuurlijke sfeer hangen en ruimte worden geboden aan het hele gezin. Een ruimte die niet vol staat met allerlei apparaten, maar waar de apparaten die nodig zijn zoveel mogelijk zijn weggewerkt. Waar kinderen contact kunnen houden met de buitenwereld en waar minder stress en meer ruimte is voor ouders, familie en verpleegkundigen.

Bijdrage aan de ‘zachte’ kant

Het WKZ wil het bedrag van dit project besteden aan de ‘zachte’ kant van de nieuwe kinder-intensive-care. De ruimtes zullen ouder- en kindvriendelijk worden. Met bijvoorbeeld een kleurrijke en kindvriendelijke uitstraling van de kamers met muurschilderingen en mooie plafonds en met speciale dag- en nachtverlichting ter bevordering van een natuurlijk dag- en nachtritme.

Veel hoogtepunten

Het project kreeg in afgelopen twee jaar veel bekendheid, zowel regionaal als landelijk. Zo zorgden Q-Music-dj's Mattie & Wietze in samenwerking met Barry Atsma, voor een stunt door de opbrengst van hun WK-hit 'Kop die bal in de goal' te doneren aan de nieuwe kinder-intensive-care. Ook werd door Vrienden WKZ een Charity Dinner georganiseerd in de Janskerk te Utrecht die in het teken stond van de nieuwe kinder-IC. Daarnaast waren er vele initiatieven van particulieren die acties opzetten en geld inzamelden voor dit project. Denk aan sponsorlopen, verkopen van producten en opbrengsten van evenementen.

Trots

Susan Olde Kalter, senior projectleider Vrienden WKZ, is trots nu de financiering rond is.

“Begin 2013 was het startpunt van het 125-jarig jubileum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en tegelijkertijd de werving voor dit bijzondere project, wat uiteindelijk ruim 1,2 miljoen euro moest opleveren. Met steun van fondsen en stichtingen, bedrijven, de vele bijdragen van donateurs en de mooie acties die werden opgezet voor dit project kan de kinder-intensive-care nu gerealiseerd worden. Daar zijn wij hartstikke blij mee.”

Voor een sfeerimpressie, bekijk de video van de nieuwe kinder-intensive-care met presentatrice Evelien Bosch. 

Gepubliceerd op 06 okt 2014