Bestuur Ragweek Utrecht schenkt ruim 4.500 euro aan Vrienden WKZ

Op dinsdagavond 29 april werd het totaalbedrag van de Ragweek Utrecht bekend gemaakt. Vrienden WKZ is dit jaar één van de doelen waar de studenten zich voor in hebben gezet. De opbrengst van de week is het fantastische bedrag van €9094,08! Dit betekent dat Vrienden WKZ €4547,04 ontvangt. Later wordt bekend gemaakt aan welk project dit bedrag wordt geschonken.

cheque-ragweek.jpg

Op de foto: Emilie Stumphius (bestuur Ragweek), Joamy van Maanen (Free a Girl) en Bram Peulers (Vrienden WKZ).

De bekendmakingsborrel van de Ragweek werd georganiseerd door het Bestuur van de Ragweek Utrecht en vond plaats in restaurant 't Gras van de Buren in Utrecht. Het oude en het nieuwe bestuur was bijeengekomen om bij de cheque-uitreiking te zijn. Ook Free a Girl en Vrienden WKZ waren hiervoor uitgenodigd.

De Ragweek

Op woensdag 12 maart startte de Ragweek Utrecht, een week waarin Utrechtse studenten zich inzetten voor 2 goede doelen. Dit jaar gaat het geld naar Vrienden WKZ en Free a Girl. Zo'n 50 Utrechtse verenigingen hebben zich tijdens deze week ingezet. Gedurende de week werden de meest bijzondere activiteiten georganiseerd, zoals bubbelbal (voetballen in een luchtbal), een mega-groepsles piloxing (een mix van pilates, cardio, kracht en boxing) en spinning terwijl je al fietsend alle in's en out's over (sport)voeding leert.

De Ragweek vindt zijn oorsprong in een initiatief van studenten uit het Verenigd Koninkrijk. De studenten wilden iets terug doen voor de maatschappij en besloten gedichten op ‘rags’, oftewel vodden, te schrijven. Het geld wat ze ophaalden met de verkoop van deze rags ging naar minderbedeelden. Tegenwoordig wordt ook wel gezegd dat ‘RAG’ staat voor ‘raise and give’. (bron: Ragweekutrecht.nl).

We willen het bestuur van de Ragweek, de deelnemende organisaties en alle studenten enorm bedanken voor dit prachtige bedrag!


Gepubliceerd op 30 apr 2014