Dagmar fietst 115 km voor onderzoek kinderepilepsie

Ze is gearriveerd! De 12-jarige Dagmar fietste in twee dagen vanuit haar woonplaats Wierden (Overijssel) naar het Wilhelmina kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. Met de fietstocht van 115 kilometer heeft zij een mooi bedrag opgehaald voor onderzoek naar kinderepilepsie

Aankomst Dagmar WKZ 4

Dagmar heeft zelf epilepsie, maar voelt zich na een geslaagde operatie begin dit jaar stukken beter.

"Na mijn epilepsieoperatie is het alsof ik een nieuw leven heb. Alles is anders geworden, ik voel me veel beter!"

Al 2.900 euro opgehaald

Daarom zamelde Dagmar met haar fietstocht geld in voor Vrienden WKZ. Het geld wordt ingezet om te onderzoeken hoe het kan dat Dagmars operatie zo goed heeft uitgepakt, zodat er in de toekomst meer kinderen geholpen worden. Tegelijkertijd is de actie, waarmee ze al meer dan 2.900 euro heeft opgehaald, een blijk van waardering voor het kinderziekenhuis en het team van specialisten dat Dagmar en haar ouders zo goed bijstaat.

Onderzoek naar epilepsie

Epilepsie is de meest voorkomende chronische hersenaandoening bij kinderen. Ongeveer 20.000 kinderen in Nederland hebben epilepsie, en elk jaar komen er 2.000 bij. Om de oorzaken en gevolgen te kunnen achterhalen, is meer onderzoek nodig. Hierdoor kan epilepsie bij kinderen in de toekomst beter worden behandeld.

Aankomst WKZ

Op 14 augustus arriveerde Dagmar rond 15.00 uur, terwijl ze werd aangemoedigd door vriendinnen, familie en medewerkers van het kinderziekenhuis.
Ook de media schonk aandacht aan deze prachtige prestatie van Dagmar. 

De fietstocht van Dagmar en het onderzoek naar kinderepilepsie steunen? 
Ga naar: https://www.justgiving.nl/nl/sponsor-dagmar

Dagmar fietst 01 01

Gepubliceerd op 14 aug 2015