De parade neergestreken in het WKZ

Patiëntjes van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) konden afgelopen week een bezoek brengen aan de Parade in de centrale hal van het WKZ. Het ziekenhuis had verschillende leuke vormen van tenten neergezet waarin kinderen konden kijken, ervaren en mee konden doen aan allerlei activiteiten. Het idee komt van het bekende rondreizend theaterfestival die met haar tenten en restaurants door de vier grote steden reist.

parade wkz

Het was de eerste keer dat het ziekenhuis een Parade had, liet initiatiefnemer en pedagogisch medewerker van het WKZ Ewout Tuyt weten. Ewout organiseert verschillende activiteiten in het ziekenhuis die het verblijf van de kinderen aangenamer maken. “Wij hebben deze week onder andere een dichte gluurtent waar kinderen van buiten naar binnen kunnen kijken, een hoge smalle tent waar niet meer dan 2 tot 4 kinderen in kunnen en een mini open voortent waar kinderen het programma van de dag en een strippenkaart voor de activiteiten kunnen halen.”   

Elke tent stond op een ronde of andere leuke vorm en kleur van tapijt. Daarnaast waren er loslopende interactieve (mobiel) acts en workshops in de hele hal actief. De hele hal werd benut en kinderen konden de hele dag op de parade zijn.

Gepubliceerd op 23 mei 2016