FC Utrecht – Heracles in het teken van het kinderhartonderzoek

Aanstaande zondag wordt het duel FC Utrecht – Heracles Almelo gespeeld. Deze wedstrijd staat in het teken van het kinderhartonderzoek van Vrienden WKZ. Ruim 450 kinderen uit het WKZ en hun families worden uitgenodigd in Stadion Galgenwaard om de wedstrijd te bezoeken. Daarnaast zal een deel van de FC Utrecht-selectie komende woensdag een bezoekje brengen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ).

FC-Utrecht.jpg

Net als eerdere jaren verwelkomt de Utrechtse voetbalclub WKZ-kinderen en familieleden in Stadion Galgenwaard. Een deel van de patiënten en hun familie neemt plaats op de publieke tribune. Het andere deel wordt door een aantal skyboxhouders verwelkomd in hun skybox. Niet alle kinderen zijn namelijk in staat op de publieke tribune plaats te nemen. Op deze manier kunnen zij de dag van hun leven beleven!

Aandacht voor Kinderhartonderzoek

Voorafgaand aan het duel wordt buiten het stadion gecollecteerd voor het kinderhartonderzoek, een van de projecten waar Vrienden WKZ geld voor inzamelt. Het kinderhartonderzoek is een grootschalig onderzoek naar de oorzaak en het verloop van erfelijke hartafwijkingen bij kinderen. Om het project te realiseren is veel geld nodig, namelijk 800.000 euro nodig. Lees meer over het kinderhartonderzoek

Ook zal Vrienden WKZ en het WKZ op de reclameborden en infoschermen in het stadion te zien zijn. Patiënten van het WKZ vormen bovendien de vlaggenparade bij de opkomst van de spelers en lopen met de spelers aan de hand het veld op.

De FC Utrecht-selectie op bezoek

Aanstaande woensdag zal een deel van de selectie van FC Utrecht bovendien een bezoek brengen aan een aantal afdelingen in het WKZ. Ook de mascottes van FC Utrecht zullen aanwezig zijn om de kinderen even te doen vergeten dat zij ziek zijn. Kinderen mogen bovendien een kijkje nemen in de spelersbus.

De afgelopen jaren heeft FC Utrecht zich meerdere malen ingezet voor het WKZ en veel patiënten een lach op hun gezicht bezorgd. We willen de club daarom enorm bedanken voor hun inzet en we hopen dat veel kinderen een onvergetelijke dag zullen beleven! 


Gepubliceerd op 07 apr 2014