Fietsclinic ter voorbereiding op Fietsenvoor.nl groot succes!

Ter voorbereiding op de wielerrit Fietsenvoor.nl heeft ISA de fietsclinic ‘Trainen op effect’ georganiseerd voor zowel beginners als gevorderden. Deze clinic moest de fietsers van Fietsenvoor.nl klaarstomen voor de zware beproeving in Frankrijk die ze te wachten staat op 22 juni. Op die dag wordt gefietst voor een nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ. 

Ondanks de voorspellingen was het prima fietsweer. Fris voor de tijd van het jaar, maar droog. Om 9 uur werd de basis van het wielrennen uitgelegd: wat is belangrijk om te weten als je met nog meer plezier en rendement wilt gaan fietsen? De instructeurs gaven tips en trucs op het gebied van trainingsopbouw, fietstechniek, eten en drinken en materiaal.

 

De beginners

Voor de beginners begon de dag met het ‘ervarend leren’. De beginners startten bij ISA op Landgoed Leusderend om daar de basistechniek van het fietsen onder de knie te krijgen. Je zeker voelen op de fiets was een belangrijk trainingsonderdeel. Er werd getraind op behendigheid en houding. Vervolgens ging de groep op weg richting de Utrechtse Heuvelrug. Halverwege de route bij Doorn stond nog een klimtijdrit op het programma.

De gevorderden

De gevorderden gingen na de tips en trucs direct op pad voor een tocht van 62,5 kilometer door het mooie landschap van de Utrechtse Heuvelrug. Ook zij hebben tijdens de klimtijdrit alles gegeven om op de Ruiterberg in Doorn een goede tijd neer te zetten. Zowel de beginners als de gevorderde fietsers kwamen moe maar voldaan weer terug in Leusden voor de lunch. “Ik heb echt superveel geleerd”, aldus een beginnende deelneemster.

Tijdens de lunch heeft Susan Olde Kalter namens Vrienden WKZ de aanwezigen  gepresenteerd waarom het zo belangrijk is dat de nieuwe kinder-intensive-care in het WKZ komt. Vanuit de reguliere financiering is er alleen budget voor een ‘kale’ intensive care. Vrienden van WKZ zet zich in voor de extra dingen die buiten de reguliere financiering vallen  Denk aan alle extra voorzieningen om de IC ouder- en kindvriendelijk te maken. Tijdens de clinic werd door ISA en de deelnemers een extra bedrag van ruim 660 euro opgebracht.

Fietsenvoor.nl

De rit Fietsenvoor.nl wordt op 22 juni 2013 gereden en verloopt over een Franse Alp: de Col de la Colombière. Van iedere deelnemer wordt verlangd om minimaal €1.000 euro bij elkaar te fietsen door zich te laten sponsoren door vrienden, familie, collega’s of organisaties. Het geld dat de wielrenners bij elkaar fietsen wordt gebruikt voor het grootste cadeau aan de kinderen van het jarige WKZ: een nieuwe kinder-intensive-care die ouder- en kindvriendelijker is. Vanuit Vrienden WKZ fietsen op 22 juni Claudia Vonk, Marco Houterman en Bram Peulers mee en vanuit ISA Eelco Themans, Ronald Nolens en Sanne Fictoor. Wilt u ze sponsoren? Ga dan naar www.fietsenvoor.nl!

Lees ook het artikel ‘Fietsen voor het jarige WKZvan 8 maart 2013. 

Gepubliceerd op 06 jun 2013