Fietsenvoor brengt 75.000 euro op!

De wielrenners die op 22 juni de Col de la Colombière hebben beklommen, hebben maar liefst 75.000 euro opgehaald! Dit geld gaat rechtstreeks naar de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis! In totaal werd 152 keer (!) omhoog gefietst. 

CIMG4196.JPG

Op zaterdagochtend 22 juni gingen de 41 'Helden van het WKZ' van start op de Col de la Colombière. Klokslag 5.00 uur in de vroege ochtend werd het startstein gegeven van een zware, maar vooral fantastische dag! Elke renner haalde het uiterste uit zichzelf door zoveel mogelijk toppen te halen. Want hoe meer toppen, hoe meer geld naar de nieuwe kinder-intensive-care! De hele dag werd gefietst; de laatste top werd om 21.30 uur bereikt.

In La Repoisoir, het dorp waar het supportershome was gevestigd, werd 's avonds het totale bedrag bekend gemaakt. De burgemeester van het dorp reikte de cheque uit aan Vrienden WKZ. 

De Col de la Colombière ligt in de Haut Savoie, in de noordelijke Alpen van Frankrijk. De steile klim is 16,3 km lang en loopt via het bergdorp La Repoisoir naar de top op een hoogte van 1613 meter. Een zeer zware col van de eerste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,8 procent en een maximaal stijgingspercentage van maar liefst 12 procent! 

Fietsers, vrijwilligers, supporters, O-Utrecht en alle donateurs.. Super bedankt!

Foto's volgen spoedig! Hou deze week onze Facebook-pagina in de gaten. Bekijk voor alle overige ins en outs www.fietsenvoor.nl!

 

Gepubliceerd op 23 jun 2013