Hit Gerben en Laetitia levert 2.600 euro en iPads op

Zanger Gerben Tijssen en de jonge zangeres Laetitia Goosen presenteerden op woensdagmiddag 9 juli live in het Kindertheater hun single 'Soms wou ik dat ik kon toveren'. Het duo koos ervoor om de opbrengst van 2.600 euro van hun nummer en een aantal iPads te donereren aan het speelgoedproject van Vrienden WKZ. Bovendien trakteerden ze de kinderen in het Kindertheater van het Wilhelmina Kinderziekenhuis op een spetterend live-optreden.

foto10.JPG

Op de foto: v.l.n.r.: Bram (Vrienden WKZ), Gerben & Latitia

"We hebben ervoor gekozen om het geld te doneren aan Vrienden WKZ, omdat ik echt iets wil kunnen betekenen voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis", legt Gerben voor zijn optreden uit. "En via de projecten van Vrienden WKZ weten we zeker dat het geld goed terecht komt." Een deel van de opbrengst gaat naar het project 'Speelgoed speelkamers en DVD’s voor kinderbibliotheek'. Daarmee is het project gerealiseerd. Het overige deel van de opbrengst wordt geschonken aan een ander Vrienden WKZ-project. Dit wordt later bekend.

Het was een spannende middag in het WKZ. "Gek genoeg ben ik zenuwachtiger om voor de kinderen in het Kindertheater op te treden dan voor de ruim 200 bezoekers voor wie ik in Kampen optrad." Naast de opbrengst van de verkochte singles, organiseerde hij namelijk samen met zijn team een Hollandse Avond in Kampen. Bezoekers vroeg hij 5 euro entree te betalen, zodat ook dit bij de opbrengst van de single gevoegd kon worden. Ook hebben veel sponsoren een bijdrage gedaan. In totaal bracht dit 2.600 euro op. Van Norel Bouwgroep en Airtec kozen ervoor om iPads te doneren aan het WKZ. Vrienden WKZ zal in samenwerking met de Pedagogische Zorg ervoor zorgen dat ze op de juiste plek terecht komen. 

We willen Gerben en Laetita en hun team enorm bedanken voor dit mooie initiatief. En natuurlijk ook de sponsoren en de mensen die de single hebben gekocht!

Gepubliceerd op 09 jul 2014