KanjerGuusje realiseert speelkamer nieuwe kinder-intensive-care

KanjerGuusje heeft vrijdag 20 september een cheque ter waarde van € 50.000,- overhandigd aan dr. Koos Jansen, hoofd kinder-intensive-care Wilhelmina Kinderziekenhuis. Met dit bedrag wordt een speelkamer in de nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ gefinancierd. “In de speelkamer kunnen ernstig zieke kinderen weer even kind zijn”, zegt Lowie van Gorp, ambassadeur van KanjerGuusje. 

SetWidth475 cheque overhandiging

Op de foto (van links naar rechts): Koos Jansen (Hoofd Kinder-intensive-care WKZ), Dennis Moeke, Yvonne van Gorp en Lowie van Gorp (KanjerGuusje). Foto: UMC Utrecht

Samen kunnen zijn met familieleden, spelen met broertjes en zusjes en gezamenlijk eten in één ruimte. Deze situaties zijn onmogelijk op de huidige kinder-intensive-care. “Op de IC is het soms moeilijk om echt kind te kunnen zijn”, vertelt Yvonne van Gorp, wiens dochter Guusje op 10-jarige leeftijd overleed aan een zeldzame vasculaire tumor in haar linkerlong. “Terwijl het zo belangrijk is dat ook zieke kinderen kunnen spelen zoals andere kinderen. Guusje wilde destijds bijvoorbeeld kleuren. Maar dat was niet mogelijk, omdat er geen potloden of stiften in de buurt waren.”

Rust, afleiding en ontspanning

De speelkamer zal de wens om te kunnen spelen wel vervullen. In de ruimte kunnen zieke kinderen die daar toe in staat zijn met hun familie samen zijn. De kamer zal zorgen voor rust, afleiding en ontspanning. “Dit is zo belangrijk voor het kind zelf”, zegt Yvonne Van Gorp. “Maar ook voor broertjes en zusjes, die erbij kunnen zijn en niet hoeven te wachten op de gang.” De kamer zal gericht zijn op verschillende leeftijdscategorieën en kan gebruikt worden om te spelen, te wachten of wat te eten.

KanjerGuusje

KanjerGuusje ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten. De stichting werd twee jaar geleden opgericht ter nagedachtenis aan Guusje van Gorp. Geld wordt opgehaald door boekverkopen en spontane acties van mensen die zorg voor kinderen met kanker een warm hart toe dragen. KanjerGuusje komt graag in contact met iedereen die het onderwerp ‘kinderen met kanker’ aan het hart ligt. Bekijk ook de website www.stichtingkanjerguusje.nl of de Facebookpagina van KanjerGuusje.  

Guusje bracht enige tijd door in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Lees haar verhaal op www.kanjerguusje.nl of in het boek ‘KanjerGuusje’.

We willen KanjerGuusje enorm bedanken voor dit mooie bedrag! 

Gepubliceerd op 20 sep 2013