Kinderambassadeur Imke haalt €295,40 op!

Imke Hoorneman, kinderambassadeur van Vrienden WKZ, heeft samen met basisschool De Notenboom uit Utrecht waar ze stage loopt een kerstmarkt georganiseerd. Daarmee verwachtten ze €80,- op te halen, maar die opbrengst was uiteindelijk veel hoger! De opbrengst van de actie gaat naar het project ‘Kleine beloninkjes’ van Vrienden WKZ.

IMG0447.JPG

“Het was heel erg leuk om in alle klassen te vertellen over het project van Vrienden WKZ”, vertelt Imke Hoorneman. “Ik heb het geld geteld, en we hebben  €295,40 opgehaald! Dit was ver boven mijn verwachting.”

Bewust belonen

Om kinderen te ondersteunen bij hun medische behandeling is belonen een goed middel. Belonen in de vorm van een kaartje bij de röntgenafdeling, een cadeautje uit de prikdoos, een kleurplaat op het Priklab, een aardigheidje naar de OK, een compliment in het Pijnpaspoort of een cadeautje bij een volle stickerkaart. Maar op dit moment wordt er op de verschillende afdelingen in het WKZ niet altijd gelijk beloond. Daarom zouden we een beloonopbergsysteem willen ontwikkelen, voor zowel de klinische als poliklinische afdelingen in het WKZ/UMC Utrecht waar kinderen komen. Lees meer

We zijn Imke en de kinderen van basisschool De Notenboom heel dankbaar voor hun inzet!

Gepubliceerd op 07 jan 2014