Kinderdagverblijf Dribbel overhandigt € 1.000,- aan nieuwe kinder-IC

Lucas (2 jaar) mocht namens Kinderdagverblijf Dribbel uit Soest op woensdagochtend14 mei een cheque t.w.v. € 1.000,- overhandigen aan Vrienden WKZ. Het bedrag is bestemd voor de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), waar Lucas lag na zijn geboorte. Het dagverblijf heeft in maart een groot aantal kunstwerken geveild die door de kinderen samen met een kunstenares waren gemaakt.

foto-3.JPG

Op de foto: Anita van Rooijen (directrice kinderdagverblijf Dribbel), Marco van Gent, Lucas en Bram van Vrienden WKZ.

Mooie boodschap

Op de achterkant van de cheque stond deze mooie boodschap:

Op 14 maart 2014 heeft k.d.v. Dribbel uit Soest een groot aantal door de kinderen gemaakte kunstwerken verkocht. De opbrengst van de kinder-kunst-veiling was € 815,-. Door een betrokken ouderpaar is dit bedrag verhoogd tot € 1.000,-. Met liefde schenken we dit bedrag aan het WKZ; een bescheiden bijdrag aan de nieuwe kinder-intensive-care. Namens kinderen, ouders en medewerkers van kinderdagverblijf Dribbel Soest (onderdeel Bink kinderopvang).

Marco van Gent, vader van Lucas, en Anita van Rooijen, directrice van kinderdagverblijf Dribbel kwamen mee tijdens de overhandiging. Dat dit initiatief werd opgestart had een bijzondere reden. Lucas heeft 6 weken op de kinder-intensive-care gelegen. "Dat was geen fijne tijd", vertelt Marco. "Maar door de goede behandeling in het WKZ is Lucas nu 2 jaar en gezond. Uit dankbaarheid hebben we dit georganiseerd."

"De opbrengst is tot stand gekomen door de kinderen van ons dagverblijf zelf", legt Anita uit. "Samen met een kunstenares hebben ze een kunstwerk gemaakt. De kunst hebben we tijdens een veiling verkocht aan de ouders van de kinderen".

Museumdag

De directie van Dribbel heeft zich sterk gemaakt om budget te organiseren voor een project te starten over de duur van 8 weken met elke week een ander thema. De thema's waren bijvoorbeeld: dansen, lezen, schilderen en muziek maken met kinderen. Zowel de kinderen als de begeleiding hebben zich geweldig en met groot enthousiasme ingezet. Uit deze themaweken zijn een aantal grote en kleine werkstukken gemaakt door de kinderen, met als doel een museumdag (met veiling) te organiseren waarop alle werkstukken verkocht zouden worden. Met als klapper op de vuurpijl een veiling met 3 enorme stukken. De drie grote stukken bestonden uit 2 huisjes beschilderd door verschillende groepen: 1 door de peutergroep en de andere door de kleutergroep. Het laatste stuk was een groot schilderij gemaakt onder begeleiding van een heuse kunstenares.

We willen kinderdagverblijf Dribbel en Lucas en zijn ouders enorm bedanken voor dit mooie initiatief.

Zelf actie starten

Wilt je ook een actie starten voor Vrienden WKZ? Lees dan verder

 

Gepubliceerd op 14 mei 2014