Knotshockey voor het goede doel

Afgelopen woensdag werd door HV Dorsteti voor de 3e keer het Rabobank knotshockeytoernooi georganiseerd. Dit jaar stond het toernooi in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De dag bracht 200 euro op dat wordt gedoneerd aan Vrienden WKZ. 

Woensdag 17 september werd door HV Dorsteti voor de 3e maal het Rabobank knotshockeytoernooi georganiseerd voor alle kinderen van groep 3, 4 en 5.
Tijdens deze zonovergoten dag deden bijna 600 kinderen mee aan het toernooi. Ondersteund door bijna 100 begeleiders, 25 studenten van het ROC Midden Nederland en vele vrijwilligers van HV Dorsteti. Alles was perfect georganiseerd, het weer was geweldig en de kinderen hebben genoten van deze sportieve en leuke dag. De organisatie zag veel rode hoofden van kinderen die zich allemaal goed inzetten voor de wedstrijden die gespeeld werden.
Knotshockey is een zeer laagdrempelige sport, waaraan iedereen kan deelnemen. Wederom waren er dit jaar meer deelnemers en ook dit keer was het weer het grootste knotshockey toernooi ter wereld. De kinderen werden extra verwend met springkussens, gesponsord door Menzo Gardens en Arte Viva, ijsjes van Albert Heijn, knotshockeysticks door Arte Viva, appels van de Kersentuin uit Cothen en de hoofdsponsor Rabobank sponsorde o.a. een tasje met inhoud. De familie Vonk uit Rijswijk en AC Verbeek Transport sponsorden een bedrag voor het goede doel: het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht.
Al met al een perfecte dag en vele tevreden kinderen. HV Dorsteti zal ook weer volgende jaar het knotshockeytoernooi organiseren.
knotshockey.jpg

Op de foto: Fanatieke hockeyers tijdens het Rabobank knotshockeytoernooi.

Zo'n 600 kinderen deden mee, ondersteund door bijna 100 begeleiders, 25 studenten van het ROC Midden Nederland en vele vrijwilligers van HV Dorsteti. 'Alles was perfect georganiseerd, het weer was geweldig en de kinderen hebben genoten van deze sportieve en leuke dag', schrijft de organisatie op de website van HV Dorsteti. 'De organisatie zag veel rode hoofden van kinderen die zich allemaal goed inzetten voor de wedstrijden die gespeeld werden.'

De familie Vonk uit Rijswijk en AC Verbeek Transport schonken een bedrag aan Vrienden WKZ. 

Knotshockey, wat is dat?

Knotshockey is een aangepast hockeyspel en een zeer laagdrempelige sport, waaraan iedereen kan deelnemen. Er wordt gespeeld met knotsen van schuimstof, en met een zachte, lichte bal.

We willen HV Dosteti, de hockeyers en de families Vonk en AC Verbeek hartelijk bedanken voor dit mooie initiatief. 

Gepubliceerd op 25 sep 2014