Kunstwerk Koe en Varken herplaatst bij WKZ

Het kunstwerk Koe en Varken van kunstenaar Guido Geelen is gisteren opnieuw geplaatst bij het WKZ. Het kunstwerk is een cadeau van de raad van bestuur van het UMC Utrecht aan het jarige WKZ.

koe501.jpg

Het kunstwerk stond tot een paar jaar geleden in de daktuin van het WKZ, maar moest ruimte maken voor de Ronald McDonald-huiskamer. Koe en varken gingen tijdelijk ‘op stal’ in het atelier van de kunstenaar die nadacht hoe hij er een nieuw beeld mee kon maken dat zou passen bij het WKZ. Koe en Varken zijn inmiddels aangevuld met een schaap en een haan, die gestapeld op elkaar staan als waren zij de Bremer Stadsmuzikanten. Aan dit sprookje heeft de kunstenaar gedacht toen hij dit beeld maakte. Een gedachte die onderstreept dat we samen sterk staan. Een mooie gedachte voor iedereen die zich in en om het WKZ beweegt. 

Guido Geelen (1961) is sinds eind jaren ’80 een van de meest toonaangevende beeldhouwers van Nederland. In zijn beginjaren werkte hij voornamelijk met keramiek. Sinds de jaren ’90 is hij met steeds meer andere materialen gaan werken, zoals te zien is bij Koe en Varken dat van aluminium is gemaakt. "Het materiaal tot het uiterste drijven, dat is zonder meer wat ik wil," zegt Geelen. Ik ga de strijd aan met de materie, boor er gaten in en verbuig het totdat het materiaal het dreigt te begeven."

Bron: Scoop UMC Utrecht

Gepubliceerd op 16 jul 2013