Lancering eerste Tour de France nijntje groot succes

Vandaag werd Lise Bekenkamp in het Wilhelmina kinderziekenhuis de trotse eigenaresse van de allereerste pluche Tour de France nijntje. Zij mocht deze limited edition in ontvangst nemen van Daan Olivier, wielrenner bij Team Giant-Alpecin, Brian Bulgac van Team Lotto NL Jumbo en de hele familie Pluis. 

Lancering Tour de France nijntje 2

Aan de overhandiging ging een bijzonder theaterconcert van ‘nijntje viert feest’ vooraf. Nijntje en haar familie zijn in deze voorstelling in de ban van de Tour de France. Henny Vrienten schreef speciaal voor deze voorstelling het nummer Tour de France. In totaal genoten 220 kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis verblijven van de voorstelling en beleefden zo een dag waarop ze zich hopelijk even niet ziek voelden. Kinderen die niet naar beneden konden komen volgden het theaterconcert via een livestream aan bed. Na afloop hebben al deze kinderen een Tour de France nijntje ontvangen als aandenken. De presentatie was in handen Evelien Bosch presentatrice van o.a. Zapplive.

De Tour de France nijntje is speciaal ontwikkeld vanwege de Grand Départ van de Tour de France 2015 in Utrecht. 2015 is tevens het jaar dat nijntje 60 jaar wordt. Van 1 tot en met 5 juli barst het wielerfeest in de stad los met de ploegenpresentatie, een individuele tijdrit en de start van de tweede etappe richting Neeltje Jans. De nijntje is vanaf vandaag verkrijgbaar via de Tour de France Utrecht webshop en merchandise shops in de stad. Voor €19,95 exclusief verzendkosten wordt de nijntje van 30cm geleverd met twee verwisselbare truitjes: de gele trui van de Tour de France en de officiële Grand Départ Utrecht trui. De opbrengst van de nijntje wordt gelijk verdeeld tussen de goede doelen van de Grand Départ 2015: Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Jeugdsportfonds.

Lancering Tour de France nijntje 1

Campagne 'Wij kleuren geel'

Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Jeugdsportfonds vinden dat alle kinderen moeten kunnen sporten. Ook als ze ziek zijn of het thuis niet zo breed hebben. Voor deze kinderen kleuren wij deze zomer geel en wij roepen iedereen op om in actie te komen via het actieplatform en geld in te zamelen voor het goede doel. Kijk voor meer informatie op de actiesite van 'Wij kleuren geel'!

Gepubliceerd op 21 apr 2015