Mattie & Wietze Restaurant voor virtual reality-project

Qmusic dj’s Mattie en Wietze runnen één week lang hun eigen restaurant waarvan de opbrengsten ten goede komen aan het virtual reality-project in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Door middel van virtual reality kunnen kinderen in het WKZ weer even thuis zijn, afleiding krijgen tijdens een spannende behandeling of voorbereid worden op een operatie.

MWrestaurant

Een virtual reality bril laat een driedimensionaal beeld zien waarmee een kind in het ziekenhuis om zich heen kan kijken in een virtuele omgeving.  Ouders, verzorgers, broertjes of zusjes kunnen een camera mee naar huis nemen en alle fijne plekken in beeld brengen. Hierdoor kunnen kinderen die lang in het ziekenhuis liggen, bijvoorbeeld toch weer even in hun slaapkamer kijken of aan tafel zitten tijdens het avondeten.

Virtual reality is ook een mogelijkheid om patiënten voor te bereiden op operaties. Renske Schappin, kinderpsycholoog en initiatiefneemster van het project: ”Bijvoorbeeld bij epilepsieoperaties. Soms komt het voor dat kinderen wakker moeten worden tijdens deze operatie, om te kijken of bepaalde hersenactiviteiten nog werken. Dat is natuurlijk ontzettend spannend. Met virtual reality kunnen we dat voorbereiden en angsten wegnemen.” Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. 

Kom je eten?

Dj’s Mattie en Wietze openen van 17 tot en met 23 augustus hun restaurant waarmee ze geld willen ophalen om dit allemaal mogelijk te maken. 'Dit doel sprak ons zo aan, we voelden meteen dat we hier iets mee moesten doen. We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen', aldus de dj’s.

Het Mattie & Wietze restaurant in Amsterdam is open van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 augustus. Ga voor meer informatie en om een reservering te maken naar Qmusic.nl.

Doneer nu

Kun je er niet bij zijn en wil je toch een bijdrage leveren? Doneer dan via ActievoorWKZ.

Gepubliceerd op 10 aug 2016