Nieuwe kinder-IC onderwerp van gesprek tijdens kindersymposium

Het kindersymposium ‘Dokter, dit vind ik!’ ter gelegenheid van ons 125-jarig jubileum was een groot succes. Tijdens het symposium kwamen zestien kandidaten bijeen die zich hadden opgegeven voor de kinderraad die het WKZ dit najaar wil presenteren. Ook de nieuwe kinder-intensive-care werd besproken.

20130928WKZ-Kindersymposium027.jpg

Het symposium vond plaats in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. In de kinderraad komen kinderen van 8 tot 18 jaar met elkaar en met het bestuur van het WKZ in gesprek over zaken die spelen in het kinderziekenhuis. De kinderen die aanwezig waren konden meedenken over het ziekenhuis, over het eten, over hoe artsen en verpleegkundigen met hen omgaan, enzovoort.  Angeline Boekraad, hoofd pedagogische sector, is erg te spreken over de dag. “Het is fantastisch om te merken hoe kinderen het ziekenhuis beleven en welke ideeën zij hebben. We kunnen zelf van alles bedenken, maar de mooiste ideeën komen toch van de kinderen zelf.”

In de ochtend kregen de kinderen een workshop waarop ze antwoorden kregen op vragen als: wat houdt de kinderraad in? Of: Wat wordt er van je verwacht? In de middag gingen de kinderen aan de slag met ideeën over de nieuwe kinder-intensive-care. Ze bezochten de ic, waarna ze gingen brainstormen over de invulling van de ruimte. “Een hele mooie vind ik het idee van een meisje dat een interne chat-mogelijkheid voorstelt. Waarmee kinderen in het ziekenhuis met elkaar kunnen chatten. Want dan heb je het toch over hele andere dingen dan waar je het met je vrienden over hebt.”

Hopelijk horen we binnenkort meer over de nieuwe kinderraad!

Gepubliceerd op 11 okt 2013