ONVZ geeft kerstcadeau aan Wilhelmina Kinderziekenhuis

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kan het komende jaar kindertheatervoorstellingen blijven organiseren. ONVZ Zorgverzekeraar verlengt de financiering van kindertheater De Hoge Hoed in het WKZ met een jaar.

wkz onvz 2015

Foto: Jean-Paul van Haarlem (ONVZ) en Claudia Vonk (Vrienden WKZ)

Met het geld zijn theatervoorstellingen voor patiëntjes en hun ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes voor het komende jaar veiliggesteld. Het kindertheater draait op vrijwilligers en is afhankelijk van financiële bijdragen.

Maatschappelijke waarde

Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ: ‘Wij hebben een voorkeur voor het aangaan van duurzame relaties. Omdat we vinden dat het WKZ maatschappelijke waarde heeft, leveren wij hier graag een bijdrage aan. Kinderen verdienen een onbezorgde kindertijd en het is fantastisch als mensen zich er voor inzetten om ook zieke kinderen een moment van afleiding en plezier te geven.’

Claudia Vonk en Susan Olde Kalter, van Vrienden WKZ, zijn blij met de voortzetting van de samenwerking met ONVZ. ‘Met de financiële ondersteuning van het kindertheater kunnen we kinderen in het WKZ even laten vergeten dat ze ziek zijn’, reageert Claudia Vonk. ‘En voor ouders is het geweldig als ze in het theater een lach op het gezicht van hun kinderen zien’, vult Susan Olde Kalter aan.

Over ONVZ Zorgverzekeraar

ONVZ is een non-profit zorgverzekeraar met meer dan 450.000 verzekerden. ONVZ biedt een totaalpakket aan zorgverzekeringen. ONVZ wil haar klanten zo goed mogelijk begeleiden in de zorg. Kwaliteit, keuzevrijheid en persoonlijke dienstverlening zijn belangrijke drijfveren.

Gepubliceerd op 14 dec 2015