Opbrengst braderie Bloemencorso voor kinderhartonderzoek

Afgelopen augustus hebben de verpleegkundigen van afdeling leeuw (kindercardiologie) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis op de braderie van het Bloemencorso Leersum zelfgemaakte artikelen verkocht om geld in te zamelen voor het kinderhartonderzoek van Vrienden WKZ.

braderie2.jpg

Op de braderie verkochten de verplegers allerlei leuke producten, zoals sieraden, rammelaars en luiertasjes. Daarnaast konden kinderen geschminkt worden en grabbelen in de grabbelton. De verkoop was een groot succes en er is ruim €1.000,- opgehaald. Vrienden WKZ wil de verpleegkundigen van afdeling Leeuw hartelijk bedanken voor hun inzet en bijdrage!

Kinderhartonderzoek
Elk jaar worden 1.500 baby’s geboren met een hartafwijking. Het liefst willen we hartafwijkingen voorkomen. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis kan met behulp van een nieuwe gentechniek een uniek kinderhartonderzoek doen, waarmee het beloop van een kinderhartafwijking kan worden voorspeld en waarmee de afwijking zelfs zou kunnen worden voorkomen. Wij zetten ons daarom in voor dit onderzoek naar de oorzaak en het verloop van erfelijke hartafwijkingen bij kinderen.

 

Gepubliceerd op 30 sep 2014