Grote opbrengst Monopoly Utrecht

Monopoly Utrecht heeft maar liefst 14.000 euro opgebracht voor MRI-onderzoek bij te vroeg geboren baby's in het WKZ! Er zijn 1.000 spellen verkocht. Vrijdagmiddag heeft  Vrienden WKZ een prachtige cheque van Rotaract Utrecht ontvangen. 

DSC0024.JPG

De cheque-uitreiking vond plaats in het Kindertheater van het WKZ, onder het bijzijn van de leden van de Rotaract Utrecht, Rotary Houten, Kromme-rijn en Utrecht-West en sponsoren. Het geld is bestemd voor MRI-onderzoek bij te vroeg geboren baby’s in het Wilhelmina Kinderziekenhuis van Dr. Manon Benders en Dr. Floris Groenendaal.

MRI-onderzoek

Kinderen die veel te vroeg geboren worden zijn zeer kwetsbaar en hebben een sterk verhoogde kans op ontwikkelingsstoornissen. Met dit onderzoek kunnen de hersenstructuren van premature kinderen kort na de geboorte bestudeerd worden en zullen de MRI-resultaten vergeleken worden met de cognitieve ontwikkeling van de kinderen. Hiermee willen we beter inzicht krijgen hoe, wanneer en waarom ontwikkelingsstoornissen ontstaan na vroeggeboorte. Zodat we ontwikkelingsachterstanden oftewel cognitieve problemen die zich op de lange termijn uiten, zo vroeg mogelijk na de geboorte kunnen opsporen. Het doel: ze voorkomen of beperken. Lees meer over dit onderzoek. 

Monopoly Utrecht

Bordspel Monopoly bedacht een unieke editie: Monopoly Utrecht! Het spel werd ontwikkeld voor de stad Utrecht, met Utrechtse straten, bedrijven, stations, water- en stroomvoorzieningen. Utrechtse bedrijven konden gratis hun logo op het bord laten drukken. Kijk ook op Monopoly-utrecht.nl.

We willen Rotaract Utrecht, Rotary Houten, Kromme-rijn en Utrecht-West en sponsoren enorm bedanken voor dit mooie initiatief!

Gepubliceerd op 28 jun 2014