Opening huiskamers

Vrijdag 1 april zijn de vernieuwde huiskamers van afdelingen Dolfijn en Eekhoorn officieel geopend (geen grap). De huiskamers waren sterk verouderd en zijn nu praktisch en gezellig ingericht. Zo kunnen kinderen en ouders zich even uit de ziekenhuissfeer wanen zonder de afdeling te hoeven verlaten. 

Opening HK

Huiskamers in het WKZ

Elke afdeling in het WKZ heeft een eigen huiskamer. In deze huiskamer kun je je onttrekken uit de ziekenhuissfeer. Denk aan spelletjes spelen, knutselen, lunchen, avondeten of een boekje lezen. De huiskamers van afdelingen Eekhoorn en Dolfijn waren gedateerd. Daar brachten wij graag verandering in! Via Vrienden WKZ zijn de nieuwe huiskamers gerealiseerd met steun van het K.F. Hein Fonds, de bedrijven Nedal Aluminium BV en Marcel Interieurs en bijdragen van (particuliere) donateurs. Waarvoor veel dank.

Afdeling Eekhoorn

Op afdeling Eekhoorn komen kinderen voor een behandeling van de specialismen: keel-, neus- en oorheelkunde (kno), plastische chirurgie, kaakchirurgie, algemene kindergeneeskunde en longziekten (waaronder cystic fibrosis oftewel taaislijmziekte). Eekhoorn is een afdeling voor kinderen van 0 tot 18 jaar. 

Afdeling Dolfijn

Op afdeling Dolfijn komen kinderen voor een onderzoek of behandeling van de specialismen: neurologie en neurochirurgie, metabole ziekten, nefrologie en urologie. Ook verblijven er kinderen met een incontinentieprobleem op dolfijn voor een ‘plas-training’ (urotherapie). Dolfijn is een afdeling voor kinderen van 0 tot 18 jaar. 

Gepubliceerd op 04 apr 2016