Hoogleraar doneert aan kinder-intensive-care

Op vrijdagavond 16 juni sprak prof. dr. Gert-Jan van Norden, hoogleraar Belastingrecht, zijn inaugurele rede ‘De performance van de btw’ uit. Het was een bijzondere rede, want hij heeft de gasten gevraagd om te doneren aan de nieuwe kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Zijn zoontje Dante werd in de kinder-IC geboren.

inauguratie-van-norden.jpg

Op de foto: Gert-Jan en alle aanwezige hoogleraren in toga.

De rede vond plaats in de aula van de Tilburg University. Gert-Jan nodigde alle aanwezige hoogleraren uit om in toga te komen (zie foto).  Dat Gert-Jan en Anne de gasten gevraagd hebben te doneren aan de nieuwe kinder-intensive-care heeft een emotionele reden. “Wij vinden het erg fijn om iets terug te kunnen doen na alles wat wij hebben meegemaakt tijdens de zwangerschap en in de eerste weken na de geboorte van ons zoontje Dante", laat het stel weten. "Daarom dragen wij bij aan de nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ”.

We willen Gert-Jan en Anne enorm bedanken voor dit mooie gebaar.

De inaugurele rede (ook wel: oratie) is een openbare redevoering waarmee een nieuw benoemde hoogleraar zijn of haar ambt officieel aanvangt [bron: Woordenlijst.eu].

Gepubliceerd op 25 jun 2014