Mattie & Wietze brengen kinderen weer even thuis met virtual reality!

Qmusicdj’s Mattie en Wietze hebben met hun eigen restaurant kunnen realiseren dat het Wilhelmina Kinderziekenhuis virtual reality in kan zetten. Hiermee kunnen kinderen in het WKZ weer even thuis zijn, afleiding krijgen tijdens een spannende behandeling of voorbereid worden op een operatie. Patiënt Mika werd vrijdag als eerste patiënt verrast met een virtual reality bril, waardoor hij weer even in zijn eigen kamer kon zijn.

mw gerealiseerd

Foto: Mattie & Wietze met de aanvrager van dit bijzondere project binnen het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Renske.

Afgelopen week gingen de twee dj's langs bij Mika, een 15-jarige jongen die door een plotselinge verlamming in het Wilhelmina Kinderziekenhuis is beland. Door zijn aandoening kan Mika al wekenlang niet echt 'thuis' zijn. Mattie & Wietze besloten om hem samen met zijn ouders te verrassen. Bekijk hier zijn reactie: 

De dj’s openden van 17 tot en met 23 augustus hun restaurant waarmee ze geld wilden ophalen om dit allemaal mogelijk te maken. 'Dit doel sprak ons zo aan, we voelden meteen dat we hier iets mee moesten doen. We vergeten soms dat het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend is dat ze ’s avonds worden voorgelezen door hun ouders, of dat ze iedere week op het voetbalveld met vriendjes lekker een balletje kunnen trappen', aldus de dj’s.

Het virtual reality-project is een project van Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis. Ben je niet in het restaurant geweest en wil je toch nog een bijdrage leveren? Doneer dan via ActievoorWKZ

Gepubliceerd op 24 aug 2016