Ruim 10.000 euro voor ESES onderzoek

In het Twentse Bentelo en Hengevelde is afgelopen weekend geld ingezameld voor kinderen met het ESES syndroom. Met verschillende acties, waaronder een knipactie, een kindermodeshow en een veiling, is er meer dan 10.000 euro opgehaald!

Foto540 HPPKTQ6Wkopie

Het idee om geld in te zamelen voor het goede doel kwam tot stand door enkele ondernemers uit Hengevelde en Bentelo, maar al snel sloten plaatsgenoten zich aan bij dit initiatief en werd er met hulp van lokale ondernemers een actieweekend op touw gezet. 

ESES Syndroom

Medeorganisator van het actieweekend, Jorien Wegdam, heeft zelf een zoon met het ESES syndroom. Zij kent dan ook als geen ander het belang van onderzoek naar effectieve behandelingen. Het ESES syndroom (Electric Static Epileptics in Slowsleep) is een ernstig epilepsiesyndroom waarbij er tijdens de slaap vrijwel voortdurend epileptische activiteit aanwezig is in de hersenen. Deze epilepsie zorgt meestal wel voor ernstige stoornissen in de ontwikkeling en het gedrag van het kind.

Onderzoek naar ESES

Floor Jansen, kinderneuroloog bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis, was tijdens de bijzondere actiedag ook aanwezig en sprak over onderzoek naar het ESES Syndroom. Onder haar leiding is met subsidie van het Epilepsiefonds een internationaal onderzoek gestart naar de beste behandeling van deze onzichtbare epilepsie.

Ook bijdragen?

Geef kinderen met epilepsie een toekomst. Steun dit project. 

We willen de organisatie van de actie voor ESES hartelijk danken voor hun bijdrage. 

Gepubliceerd op 03 sep 2015