Spelers FC Utrecht op bezoek bij patiënten WKZ

Het is WKZ-week bij FC Utrecht. De selectie van FC Utrecht, inclusief trainers- en begeleidingsstaf, is vanmiddag op bezoek geweest in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Aankomende zondag zijn de rollen omgedraaid en bezoeken de patiënten van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) de wedstrijd FC Utrecht - Heracles.

Persconferentie mutsen

De spelers werden flink aan het werk gezet. Er was een kinderpersconferentie waar kinderen de kans kregen om de spelers het hemd van het lijf te vragen. Echte fans konden op handtekeningenjacht en wie te ziek is, kreeg bezoek van de spelers aan bed. 

Wedstrijd bijwonen

De banden tussen FC Utrecht en het WKZ zijn al jaren warm. Ieder jaar brengen de spelers en trainers weer een lach op de gezichten van de kinderen door waar mogelijk met hen te spelen, een cadeautje te overhandigen en op de foto te gaan. Naast het bezoek van FC Utrecht aan het WKZ zijn patiëntjes ook uitgenodigd voor de thuiswedstrijd  FC Utrecht - Heracles op zondag 11 december. Patiënten worden samen met hun ouders in de spelersbus van FC Utrecht en onder politiebegeleiding naar het stadion gebracht. Ze worden ontvangen door de 'Junior Tigers', mascottes van FC Utrecht. Na de ontvangst worden de kinderen naar de skyboxen en tribunes gebracht en mogen ze de wedstrijd bekijken vanuit de mooiste plekken in het stadion. 

Bijzondere merchandise

Speciaal voor de bijzondere bezoeken van FC Utrecht en WKZ over en weer is een unieke ‘Junior Tiger’-sjaal gemaakt. De volledige opbrengst gaat naar Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis om belangrijke extra’s mogelijk te maken, waardoor een kind zich in het WKZ gewoon kind voelt in plaats van patiënt. De sjaal is ook te koop in de FC Utrecht Fanshop bij stadion Galgenwaard.

 

Merry X-Mas?

 

Voor de meeste mensen is de decembermaand een fijne tijd. Een tijd van samenzijn, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Voor wie tijdens de feestdagen in het ziekenhuis ligt of thuis naar die lege stoel kijkt, zijn deze dagen anders. Het bezoek van FC Utrecht aan het WKZ is tevens de start van de kerstactie ‘Merry X-mas?’. De selectie van FC Utrecht, inclusief trainers- en begeleidingsstaf, steunt de actie en wenst alle patiënten in het WKZ een fijne decembermaand. Ook meehelpen? Ga naar: actievoorwkz.nl/xmas

 

JuniorTigerkerstmuts

Gepubliceerd op 06 dec 2016