Spelers FC Utrecht op bezoek in het WKZ

De selectie van FC Utrecht, inclusief trainers- en begeleidingsstaf, was woensdag 4 maart op bezoek in het WKZ. Op deze jaarlijks terugkerende middag staan de zieke kinderen centraal en hebben zij een unieke en onvergetelijke middag. De spelers werden flink aan het werk gezet. Zo werden er spelletjes in de centrale hal gespeeld, handtekeningen uitgedeeld en waren er fotomomenten. Patiënten die niet naar beneden konden en op de afdeling moesten blijven, kregen bezoek van de spelers van FC Utrecht.

wijkleurengeel

De banden tussen FC Utrecht en het WKZ zijn al jaren warm. Ieder jaar brengen de spelers en trainers weer een lach op de gezichten van de kinderen door waar mogelijk met hen te spelen, een cadeautje te overhandigen en op de foto te gaan. De spelersbus waarmee de selectie van FC Utrecht arriveerden, was voor de kinderen van binnen te bekijken.

“Het is fantastisch om te zien hoe deze middag voor afleiding zorgt bij de kinderen. De FC Utrecht spelers vermaken de kinderen op een perfecte wijze en zorgen ervoor dat de kinderen zich even niet ziek voelen”, aldus Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater WKZ.

DSC 0202


Wedstrijd bijwonen

Naast het bezoek van de selectie van FC Utrecht aan het WKZ worden 100 patiëntjes ook uitgenodigd voor de thuiswedstrijd FC Utrecht-AZ op zondag 8 maart. Patiënten worden samen met hun ouders in de spelersbus van FC Utrecht en onder politiebegeleiding naar het stadion van FC Utrecht gebracht. Ze worden ontvangen door de mascottes van FC Utrecht. Na het ontvangst worden de kinderen naar de skyboxen en tribunes gebracht en mogen ze de wedstrijd bekijken vanuit de mooiste plekken in het stadion. Zowel het bezoek aan het WKZ als de mogelijkheid voor patiënten om een wedstrijd bij te wonen, passen geheel binnen het beleid van FC Utrecht om in stad en regio haar maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

'Wij kleuren geel'

Tijdens de wedstrijd FC Utrecht-AZ wordt er stil gestaan bij de campagne ‘Wij kleuren geel’. Het Jeugdsportfonds en Vrienden WKZ zijn de officiële goede doelen van Le Tour Utrecht en willen middels deze campagne geld ophalen voor kinderen die ziek zijn of door gebrek aan financiële middelen niet de mogelijkheid hebben om te sporten.

De eerste actie voor de campagne is een sms-actie die wordt gehouden tijdens de wedstrijd FC Utrecht-AZ. Door GEEL naar 4333 te sms’en kunnen supporters eenmalig 2,50 doneren aan de twee goede doelen. Aanvoerder Willem Janssen: “Als profvoetballer ben ik in de prettige omstandigheid dat ik dagelijks datgene kan doen, dat ik zo graag doe: sporten. Helaas zijn er veel kinderen die dit niet kunnen, door ziekte of een gebrek aan financiële middelen. Dat moet anders. Daarom kleur ik deze zomer geel.”

Help mee de stad geel te kleuren, voor de Tour de France en voor kinderen die ziek zijn of het thuis niet zo breed hebben. Zodat alle kinderen kunnen sporten. Ga naar de website www.wijkleurengeel.nl en kleur ook geel!

Gepubliceerd op 05 mrt 2015