Spinnen voor het WKZ Kindersportcentrum

Tijdens een uniek spinning-evenement in de Domkerk is op zaterdag 20 juni € 750,- ingezameld voor het WKZ Kindersportcentrum. De kerk werd voor het evenement ‘Cycling in Concert -  La Bataille’ eenmalig omgetoverd tot een sportschool. In plaats van de gebruikelijke beats, klonk er orgelmuziek waar op gesport werd.

2015juni20 la bataille in de domkerk 099

Een feest van sport en muziek

Onder leiding van Ronald Hennekes van het Cycle Training Center Utrecht (CTC), werd er gespind op het  bijzondere geluid van het door Jan Hage bespeelde orgel. Zijn spel nam de 240 deelnemers moeiteloos mee en daagde hen uit om nóg harder te trappen. De entourage was ongekend, de sfeer vrolijk en luchtig. Dankzij de pieken, beklimmingen en sprintjes was de inspanning fors.

Het evenement maakte deel uit van het programma Utrecht2015.com dat 100 dagen lang Utrecht in de ban brengt van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: de Tour de France!

Kindersportcentrum

De organisatie van Cycling in Concert heeft € 750,- gedoneerd aan het WKZ Kindersportcentrum, een project van Vrienden WKZ. Het centrum biedt zieke kinderen de mogelijkheid te sporten, onder begeleiding, of samen met hun ouders of vriendjes en vriendinnetjes. Wij danken de inzet van de Domkerk en Cycle Training Center.

Voor de financiering van sportvoorzieningen, zoals een multifunctioneel speelveld en fitnessapparatuur, en de ontwikkeling van educatieve programma’s is nog veel geld nodig. Vindt u ook dat alle kinderen moeten kunnen sporten? Draag dan bij aan het WKZ kindersportcentrum, zodat alle kinderen in de toekomst kunnen sporten!

Gepubliceerd op 08 jul 2015