Spinning event levert 1400 euro op voor het Kinderbewegingscentrum

Het SURE spinning event in het WKZ heeft dinsdag 7 oktober zeker 1400 euro opgeleverd. Het geld is bedoeld voor het Kinderbewegingscentrum het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Nog niet alle (stortingen) op giro303 zijn meegeteld, maar na een dag hard spinnen zat er al 1400 in de pot. Het event was een van de activiteiten die plaatsvinden tijdens de SURE week van de Duurzaamheid.

IMG 9391 klein

Zo’n 37 á 40 deelnemers kwamen dinsdag enthousiast spinnen. Zelfs een patiëntje van het Kinderbewegingscentrum deed mee in het team van het kinderbewegingscentrum. Studenten cesar therapie en fysiotherapie namen onder leiding van Sportadviesbureau 'InspanningLoont' health ckecks af bij de deelnemers. Zo werden het vetpercentage, gewicht, longcapaciteit en bloeddruk gemeten. Ook geïnteresseerde voorbijgangers konden dit laten meten.

Tijdens het spinnen zagen de deelnemers middels een hartmeter, op het scherm hoe hun hartslag fluctueerde. Na afloop konden de deelnemers ook een massage krijgen. Het cluster voeding maakte voor de sporters tussendoor duurzame vruchtensmoothies.

Interactieve lunch vrijdag 10 oktober

Vrijdag 10 oktober wordt de SURE week afgesloten met een interactieve duurzame lunch van 12:00 – 13:00 uur in Restaurant de Brink. Wil je weten hoe het UMC Utrecht verspilling van voedsel tegen gaat? Heb je duurzame ideeën of vragen? Kom dan vrijdag naar het restaurant. Daar lanceren we onder het genot van duurzame hapjes een animatiefilm over voedselverspilling. Leden van het kernteam duurzaamheid gaan graag met je in gesprek over duurzaamheid in het UMC Utrecht.

Klik hier voor meer informatie over SURE

Gepubliceerd op 09 okt 2014