Sponsoractie basisschool uit IJsselstein

De sponsorloop van basisschool De Groenvliet, De Pijler uit IJsselstein was een enorm succes. De school levert een bijdrage van maar liefst € 2.748,- aan de nieuwe kinder-intensive-care

Sponsorloop-Groenvlietschool.JPG

Tijdens de sponsoractie op 24 mei werd een sponsortocht georganiseerd en werden WKZ-Wilhelmina Pepermuntjes verkocht


Een mooie reactie van degenen die de sponsoractie hebben opgezet:

“Omdat Jelmer en Renske na hun geboorte een tijdje in het WKZ hebben gelegen, hebben we het plan opgevat om vanwege het 125-jarige bestaan van het WKZ, op de Groenvliet een sponsoractie t.b.v. het WKZ te houden. We zijn super trots op de leerlingen en iedereen die een bijdrage heeft geleverd. We vonden het fijn om wat voor het WKZ (terug) te doen en wensen jullie nog veel succes toe dit jaar” - Alwin, Anita, Jelmer, Renske en Jarno Dam.

Lees hier het bijzondere verhaal van Alwin Dam, vader van Jelmer, Renske en Jarno:

Jelmer en Renske Dam (tweeling) zijn in 2002 tien weken te vroeg geboren en hebben daardoor een tijdje in het WKZ gelegen. Ze zijn daar heel goed verzorgd en mede daardoor, gaat het nu zo goed met hen. Ook hun broertje Jarno (2008), is na zijn geboorte een aantal dagen in het WKZ geweest.

Toen we er achter kwamen dat het WKZ dit jaar 125 jaar bestaat en een sponsoractie houdt, hebben we besloten om op de school van Jelmer, Renske en Jarno iets te organiseren voor het WKZ.

Samen met nog een ouder (Jeroen den Uijl) en de locatiedirecteur (Hans Tuls) zijn we een aantal zaken gaan regelen. Er was groot enthousiasme en al snel bleek, dat niet alleen Jelmer, Renske en Jarno ooit in het WKZ hebben gelegen!

De kinderen van de Groenvlietschool (de Pijler) hebben massaal pepermunt verkocht en hebben allemaal sponsoren gezocht voor de sponsorloop op school.

Op Koningsdag was het dan zover. De jongste groepen hebben geld opgehaald door rondjes om de school te fietsen en de oudere kinderen hebben zich helemaal leeg gelopen tijdens hun sponsorloop door om de school heen te rennen. Het was, ondanks het slechte weer, toch een enorme feestelijke en geslaagde dag. We hebben met de actie maar liefst € 2748,- opgehaald en daar zijn we supertrots op met een school van maar 130 leerlingen.

Tijdens de weeksluiting van de school hebben we de cheque overhandigd aan Elise van Vught. Zij is ouder van twee leerlingen op onze school en ze werkt in het WKZ op de kinder-IC. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan de nieuwbouw van de intensive care.

Alwin Dam

Wij willen de leerlingen en vrijwilligers van basisschool De Groenvliet, De Pijler uit IJsselstein hartelijk bedanken voor hun inzet voor de nieuwe kinder-intensive-care! 

Gepubliceerd op 13 jun 2013