Wethouder Zeist geeft startschot voor ZEPA challenge

Op 22 mei gaat de ZEPA challenge van start, waarbij 18 wielrenners op donderdag van ZEist naar PArijs fietsen en dat binnen 24 uur. Tijdens deze ZEPA-challenge wordt geld opgehaald voor twee projecten van Vrienden WKZ. Het evenement wordt georganiseerd door Enigma Consulting. Er is inmiddels al € 12.155,- opgehaald, ver boven het streefbedrag van € 10.000,-.

zepa.jpg

Op de foto: ZEPA-deelnemers na een van de gezamenlijke trainingen in Zeist

De wielrenners fietsen in teamverband of individueel de afstand van ongeveer 527 kilometer en het traject is opgesplitst in 9 etappes.  Iedere deelnemer bepaalt zelf hoeveel kilometers hij of zij gaat fietsen. Het begin en eind van de rit zullen alle deelnemers gezamenlijk afleggen. Het gaat dan om de eerste 5 kilometers van de eerste etappe en de laatste 18 kilometers. Na elke etappe kunnen de teams van deelnemer wisselen. Er zijn een paar zijn deelnemers met de uitdaging om die volledige 527 km in hun eentje in die 24 uur te fietsen. 

Klaar voor de start…

Vlak voor de start van het challenge op 22 mei worden ook een skeeler- en nordic walking-clinics georganiseerd. Aansluitend vindt er een barbecue plaats, waarbij aan het eind de fietsers worden uitgezwaaid. Wethouder Jacqueline Verbeek – Nijhof zal om 20.00u samen met Jonas, een ex-patiëntje van het WKZ en zoontje van een van de partners van Enigma, het startschot geven. Vrijdagavond 23 mei (24 uur later) hopen alle renners in Parijs aan te komen!

Dit jaar heeft Enigma Consulting gekozen om met de ZEPA-challenge twee projecten van Vrienden WKZ te ondersteunen: 'De nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ' en 'Bewust belonen'. Er wordt geld geworven voor een speciale kinder-intensive-care waar ouders samen met hun kinderen kunnen zijn. En voor het project ‘Kleine beloninkjes’ waarbij kinderen kunnen ondersteund kunnen worden bij hun medische behandeling door middel van een beloonopbergsysteem. Kinderen worden hiermee beloond om zodoende de beleving van de medische behandelingen in het ziekenhuis positiever te maken.

10.000 euro

Enigma Consulting organiseert de ZEPA-challenge dit jaar voor het eerst, maar het is de bedoeling dat het een traditie wordt en dat elk jaar voor een ander goed doel wordt gefietst. Dit jaar hoopten de fietsers hiermee een totaalbedrag van minimaal 10.000 euro op te halen. Daar zijn ze al ver overheen, maar ze kunnen nog alle steun gebruiken. Steun de deelnemers!

Gepubliceerd op 14 mei 2014