Stefan Harms Toertocht in teken van WKZ Kindersportcentrum

Op 9 mei wordt de Stefan Harms Toertocht voor de vijfde keer georganiseerd in Apeldoorn. Deze wielertocht wordt gehouden ter nagedachtenis van Stefan Harms. Hij overleed op 13 jarige leeftijd aan de ziekte leukemie. Zijn vader schreef het boek 'Lieve Stefan'. Gedurende de tocht wordt het boek verkocht. De opbrengst hiervan gaat naar de realisatie van het WKZ Kindersportcentrum.

Stefan

Op de foto: Stefan Harms

Stefan is 32 weken behandeld in het Wilhelmina Kinderziekenhuis voor acute leukemie. “Wij hebben voor dit goede doel gekozen omdat men een kindersportcentrum wil realiseren voor ernstig zieke kinderen”, vertelt Roel Harms, vader van Stefan. “En hiervoor is geld nodig.”

Lieve Stefan

Tijdens Stefan zijn gevecht heb ik in het WKZ een dagboek geschreven. Dit heb ik de afgelopen 5 jaar uitgewerkt tot het boek “Lieve Stefan”. Het boek heb ik grotendeels geschreven naast Stefan op de afdeling Giraf in het WKZ. In het boek ga ik geen enkele emotie uit de weg en heb ik alles van mij afgeschreven. Stefan zijn lijdensweg, zijn optimisme, zijn doorzettingsvermogen, zijn gevecht tot de laatste nacht. Het is een boek geworden waarmee ik de lezer meeneem in een rollercoaster vol ellende, chemo, pijn, verdriet en ga zo maar door. Je kind is ernstig ziek en heeft kanker. Het is de ergste nachtmerrie van iedere ouder!

Tijdens Stefan zijn gevecht ben ik steeds meer gaan fietsen om zo alle ellende en boosheid letterlijk van mij af te trappen. De ene keer op de fiets, de andere keer tijdens de spinning les bij de sportschool Josine. Wij vinden het erg belangrijk dat ernstig zieke kinderen ook kunnen sporten tijdens hun behandeling in het WKZ, jij toch ook?

Net als vorig jaar fietsen we naar Ermelo waar we koffie drinken met heerlijke bollen van Bakker Bart (Oranjerie). Daarnaast is er gelegenheid om mijn boek: ‘Lieve Stefan’ te kopen. De opbrengst van het boek gaat naar: Vrienden van het WKZ/Kindersportcentrum.

Heb je ook zin om mee te fietsen met deze mooie en bijzondere tocht dan ben je van harte welkom.Deelname is geheel gratis!!

Roel Harms, vader van Stefan

Lees meer bijzondere verhalen over Stefan Harms op Famharms.wordpress.com

 

Informatie over de Stefan Harms Toertocht

Datum: 9 mei

Vertrek: 9.00 uur (vanaf het Clubhuis)

Adres: Sportpark Orderbos 27, 7313 HN Apeldoorn

Kijk voor meer informatie over de tocht op Adelaar.org

Gepubliceerd op 30 mrt 2015