Succesvolle Boekenbeurs Utrecht 2014

De Boekenbeurs Utrecht 2014 is erg succesvol gebleken dit jaar, ook voor Vrienden WKZ. De organisatie van de Boekenbeurs maakte bekend dat er 20.000 boeken zijn verkocht en Han IJssennagger, voorzitter Stichting Help ’n Handje, en Marjolijn Cohen, bestuurslid Stichting Help ’n Handje, overhandigden op 17 juni 2014 een cheque ter waarde van €10.000 aan Koos Jansen, hoofd kinder-intensive-care van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Dit bedrag komt ten goede aan de nieuwe kinder-intensive-care.

DSC0005.JPG

Op de foto, v.l.n.r: Marjolijn Cohen (bestuurslid Stichting Help ’n Handje; LC Utrecht Kromme Rijn), Koos Jansen (hoofd kinder-intensive-care Wilhelmina Kinderziekenhuis) en Han IJssennagger (voorzitter Stichting Help ’n Handje; LC Utrecht).

“Het weer hielp ook mee, ondanks de slechte voorspellingen was het grotendeels droog en een prima temperatuur om een evenement te bezoeken”, vertelt Marjolein Cohen, bestuurslid Stichting Help ’n Handje. “Mede hierdoor hadden we iets meer bezoekers dan vorig jaar. Daarnaast hadden we dankzij sponsorcommissie een goede sponsorbijdrage, deels in natura. Alles bij elkaar komt het netto resultaat van ruim €14.000 ongeveer gelijk uit als de netto opbrengst in 2013!” Vrienden WKZ ontvangt hiervan € 10.000,-.

Met het geld worden twee specifieke onderdelen op de nieuwe kinder-intensive-care gerealiseerd: een mobiele snoezel-/speelkar en een kindvriendelijk digitaal plafond. Kinderen op de IC hebben behoefte aan ontspanning en afleiding en dit speelmateriaal kan worden afgestemd op hun ontwikkelingsniveau en door ouders en pedagogische medewerkers worden ingezet.

Voor de 17e keer werd op Hemelvaartsdag de Boekenbeurs Utrecht georganiseerd door 3 Utrechtse Lions clubs (Host, Domstad en Utrecht Kromme Rijn), ondergebracht in de Stichting Help ’n Handje. Het Oude Tolhuys stelde voor de 5e keer op rij hun locatie beschikbaar.

We willen de 3 Utrechtse Lions clubs enorm bedanken voor dit mooie initiatief. Ook willen we het Oude Tolhuys bedanken voor het beschikbaar stellen voor de locatie van de Boekenbeurs.

Gepubliceerd op 23 jun 2014