Nieuwe sweaters voor Kinderraad WKZ

De Kinderraad van het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft sinds kort een eigen oranje sweater, met daarop het logo van het WKZ. Afgelopen woensdag werd de sweater voor het eerst gedragen tijdens een film- en fotosessie.

image001.png

“Het is mooi om te zien hoe herkenbaar zo’n groep in het ziekenhuis gelijk wordt met zo'n zelfde outfit”, zegt Angeline Boekraad, hoofd pedagogische sector. Ook de kids waren heel blij met het kledingstuk: “We vinden ze heel stoer staan. De sweaters zijn hartstikke mooi geworden en passen goed, we zijn er erg blij mee!!”, laten ze weten.

De Kinderraad

Het WKZ heeft een eigen kinderraad, die bestaat uit een groep enthousiaste jongens en meiden van 8 tot 18 jaar. Zij komen regelmatig in het WKZ en kunnen daardoor goed meedenken over belangrijke zaken die spelen in het kinderziekenhuis. Ze denken mee over het ziekenhuis, over het eten, over hoe artsen en verpleegkundigen met hen omgaan, en vorig jaar ook over de inrichting van de nieuwe kinder-intensive-care.

De truien werden geschonken door Simply Colors, uit Soest. We willen Simply Colors heel hartelijk danken voor het mogelijk maken van de sweaters.

Oproepje

Tot slot een oproepje van de Kinderraad: Vind jij ook dat er iets veranderd kan worden in het WKZ? Laat het aan ons weten via: kinderraadwkz@umcutrecht.nl

Gepubliceerd op 08 mei 2014