Themaweek ‘De Wegwijzer’ brengt ruim 5.000 euro op

Basisschool De Wegwijzer uit Vianen mocht dit jaar een thema-week organiseren met als doel geld in te zamelen voor de nieuwe kinder-intensive-care van het WKZ. In samenwerking met afdeling Giraf van het WKZ is een mooi bedrag opgehaald. Op 23 mei vond de cheque-overhandiging plaats. De themaweek bracht maar liefst 5.150 euro op!

DSCI0435_2.JPG

Vanaf 6 mei vond de themaweek plaats. Verpleegkundigen Pien en Christine van afdeling Giraf hebben alle groepen (van 1 tot en met 8) van de basisschool lesgegeven over wat er allemaal gebeurt in het WKZ en wat je als patiënt tegenkomt. De lessen werden aangepast aan het niveau van de leerlingen.

Hieronder het verslag van Marion Venbrux, afdeling Giraf (WKZ)

“Er stonden allerlei leuke activiteiten op het programma voor de kinderen van de basisschool. Zo hebben de groepen 1 en 2 van De Wegwijzer een musical opgevoerd voor hun ouders en voor de kinderen van de andere groepen van hun school. Bij elke activiteit stond het WKZ centraal en kon geld worden ingezameld.

Er was een vossenjacht in de vorm van een sponsorloop. Voor elke gevonden vos kon geld verdiend worden door zelf gevonden sponsoren (uit de nabije omgeving van de kinderen als ouders, buren, vrienden, opa's en oma's). Een ambulance van de RAVU met verpleegkundige stond bijvoorbeeld de hele dag bij de school, zodat alle kinderen een kijkje konden nemen. Naast de sponsorloop en de vossenjacht werd er ook een markt georganiseerd waar zelfgemaakte spullen werden verkocht. Via collectebussen en pepermuntverkoop werd bovendien nog meer geld opgehaald.

De kinderen van groep 7 hadden een rondleiding in het WKZ verdiend. Christine en ik hebben met veel plezier en enthousiasme een rondleiding gegeven van anderhalf uur. Daarna met de kinderen limonade gedronken.

Pien en Christine, zonder jullie was dit allemaal nooit gelukt. Bedankt meiden.”

We willen basisschool De Wegwijzer en afdeling Giraf enorm bedanken voor deze mooie bijdrage aan de nieuwe kinder-intensive-care!

Gepubliceerd op 03 jun 2014