UMC Utrecht en FC Utrecht intensiveren samenwerking

Universitair Medisch Centrum Utrecht en FC Utrecht intensiveren de samenwerking die al meer dan tien jaar teruggeeft aan de regionale gemeenschap. Bij het verstevigen van de warme banden wordt opnieuw veel aandacht geschonken aan de waarden en normen van beide partijen, die elk op hun eigen manier nauw verweven zijn met het dagelijkse leven van de mensen uit de provincie Utrecht.

FCUtrecht WKZ 2

De nieuwe éénjarige samenwerking is erop gericht om bekendheid te genereren voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht,  binnen de provincie Utrecht en ver daarbuiten. Hierbij wordt kennis over sport en gezondheid gedeeld en kunnen beide partijen putten uit elkaars netwerk. Hoofddoel is uiteindelijk het werven van fondsen voor de Vrienden van WKZ, een stichting die als doel heeft om kinderen even te laten vergeten dat ze ziek zijn als ze op een spannende behandeling wachten of voorbereid worden op een operatie.

Spelers van de FC brengen in december een bezoek aan het WKZ om kinderen een hart onder de riem te steken. Mark van der Maarel bracht vorig seizoen al een bezoek aan het ziekbed van kinderen: “Heel indrukwekkend. Het is fijn dat je als professioneel voetballer iets voor de zieke kinderen kunt betekenen. Daarom zet ik mij ook in voor de samenwerking met het WKZ.”

WKZ-week

De overeenkomst is onlangs beklonken.  Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht: “Natuurlijk kiezen wij ervoor om voortreffelijke banden met het UMC Utrecht, waar het WKZ een onderdeel van is, verder aan te halen. Het toont aan dat FC Utrecht nauw verbonden is met haar eigen achterland en dat de club met veel enthousiasme bijspringt met projecten die een grote impact hebben op levens van mensen die dat hard nodig hebben. Uiteraard rekenen wij erop dat veel supporters en bedrijven uit het netwerk van FC dit voorbeeld volgen en zieke kinderen uit onze regio een warm hart toe dragen”

WKZ neemt voorde rest van het seizoen plaats in de Healthy Urban Living Lounge. Eén van de resterende 15 thuiswedstrijden van de Utrechtse Eredivisionist wordt in het teken gezet van het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Rondom deze wedstrijd wordt weer een mooi programma samengesteld dat te boek komt te staan als de WKZ-Week. Ook wordt er speciale merchandise in productie genomen, waarvan een deel van de opbrengst naar de Vrienden van het WKZ gaat.

De maatschappelijke tak van FC Utrecht streeft er naar om van Utrecht de meest vitale provincie van Nederland te maken. De betaald voetbalorganisatie komt vanwege de samenwerking in het voorjaar van 2017 met een ludieke fundraiser: de Stadion Funrun. Tijdens de Funrun, waarbij de steile stadiontrappen meerdere malen het obstakel vormen, gaan de opbrengsten naar het goede doel.

Gepubliceerd op 28 sep 2016