UMCU Sportdag doneert aan WKZ kindersportcentrum

Op 29 augustus organiseert het UMC Utrecht weer de jaarlijkse Sport & Familiedag bij Sportcomplex Olympus. Tijdens deze gezellige dag wordt genoten van een dag vol sport en spel, muziek en lekker eten. De volledige opbrengst hiervan wordt gedoneerd aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Kindersportcentrum.

WKZKindersportcentrum

In verband met het lustrumjaar heeft de organisatie van de sportdag het WKZ Kindersportcentrum als goed doel gekoppeld aan de sportdag.

Kindersportcentrum

Sport en spel maken een belangrijk deel uit van onze cultuur. Het draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van elk kind. Helaas kunnen er veel barrières zijn waardoor kinderen met een chronische ziekte of beperking niet mee (kunnen) doen aan sportactiviteiten, zoals ontoereikende faciliteiten of angst om deel te nemen. Daarom wil het WKZ het kindersportcentrum binnen het kinderbewegingscentrum realiseren. Zo biedt het centrum kinderen met een chronische ziekte of beperking, de mogelijkheid om te sporten en bewegen in en rondom het WKZ.

Voor de financiering van sportvoorzieningen, zoals een multifunctioneel speelveld en fitnessapparatuur, en de ontwikkeling van educatieprogramma’s is nog veel geld nodig. Vindt u ook dat alle kinderen moeten kunnen sporten? Draag dan bij aan het WKZ kindersportcentrum en maak bewegen en sporten voor zieke kinderen in het WKZ mogelijk. 

Gepubliceerd op 25 aug 2015