Utrecht kleurt geel

Dit weekend kleurt de stad geel voor de Tourstart in Utrecht. Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en het Jeugdsportfonds (JSF) zijn de officiële goede doelen van Le Tour Utrecht. Onder het motto: “Ieder kind, ziek of gezond, moet kunnen sporten”.

Logo wijkleurengeel web

Wij kleuren geel activiteiten

Verschillende activiteiten helpen ons dit weekend de stad geel te kleuren.

Een greep uit de vele acties: 

  • Miffy & Friends Charity Cycling Challenge (26 juni – 3 juli) – Als onderdeel van Nijntje’s 60ste verjaardag en geïnspireerd door de Grand Départ wordt er in 4 dagen tijd van Londen naar Utrecht gefietst. Op 3 juli is de aankomst bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis gepland. Vrienden WKZ is met het project kindersportcentrum het goede doel van de rit.
  • Tour des Tours: de Tocht van de Torens (26 juni t/m 4 juli) – Met 22 Utrechtse studenten wordt zeven dagen voorafgaand de Tour van Utrecht naar Parijs gefietst en weer terug. In dit kader proberen zij zoveel mogelijk geld op te halen voor het WKZ en Jeugdsportfonds.
  • Ook zo'n dorst? Koop een lekkere smoothie bij AH to go-winkels en steun Wij kleuren geel. De actie loopt t/m zondag 5 juli.

Kindersportcentrum WKZ

Met de Tourcampagne ‘Wij kleuren geel’ wordt geld ingezameld voor de realisatie van een Kindersportcentrum in het WKZ en om kinderen die opgroeien in armoede een sportkans te bieden.

Lees meer over de Wij kleuren geel campagne. Of luister het interview met Susan Olde Kalter van Vrienden WKZ op Radio M – Utrecht is wakker.

Gepubliceerd op 02 jul 2015