Opbrengst Utrechts boek naar Vrienden WKZ

Vandaag presenteerde Willem Mulder zijn ieuwe boek 'Utrecht van toen, straatverhalen uit de jaren 50-60'. De opbrengst van zijn bundel gaat naar Vrienden WKZ. "Ik heb besloten om de inkomsten van deze bundel te schenken aan een goed doel met een Utrechtse band en locatie."

'Utrecht van toen'

Herinneringen van een jochie uit de Utrechtse volkswijk Ondiep. Dit boek voert je terug naar de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. In de herinneringen van de auteur speelde het leven zich voornamelijk op straat af. Of, als de bal weer ‘ns over het hek was gezeild, op de spoorbaan. De treinen hoorden ze allang niet meer, in Ondiep. Zwaarlijvige Lompie wel, toen hij met deur plus kozijn en al een winkel binnenstruikelde. Utrecht van toen, De wijk Ondiep in de jaren ‘50-‘60 is een heerlijk, herkenbaar boek voor de ‘Ondiepers’ van toen. Maar het is ook een prachtig boek voor iedereen die de sfeer van toen nog eens wil proeven.

Willem Mulder

"Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en ben zelfstandig ondernemer. Ik ben opgegroeid op de straat in de jaren vijftig in de wijk Ondiep te Utrecht. Ik liep al een tijdje rond met het idee de straatverhalen, zoals ik die mij herinner uit mijn jeugd, op te schrijven. Het verschil in leven is enorm, we hadden geen TV, internet of zelfs een gewone badkamer. Hoe zag ons leven er toen uit?

Bestellen?

U kunt het boek 'Utrecht van toen, straatverhalen uit de jaren 50-60' bestellen via de website van Bol.com.

utrechtvantoen

Gepubliceerd op 21 aug 2014