Valentijnsactie voor Hartekinderen in het WKZ

Op zaterdag 13 februari wordt er een Valentijnsactie gehouden voor alle Hartekinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen. Leden van het Dreamteam brengen een bezoekje aan de afdelingen en verrassen de patiëntjes.

valentijnsdag vrwkz 01

Het Dreamteam is een groep vrijwilligers die het hele jaar door verschillende acties opzetten via Facebook en de opbrengst doneren aan Stichting Hartekind. Ze verkopen onder andere spullen, die mensen hebben geschonken, via Marktplaats en braderieën. Daarnaast maken ze ook zelf leuke dingen voor de verkoop. Met de Valentijnsactie krijgen de Hartekinderen een gezicht.

Dreamteam voor Hartekind

José Timmer: “Het Dreamteam is in 2012 opgericht, nadat ik op zoek ben gegaan naar een goed doel dat aansluiting vond bij ons persoonlijke verhaal. In 2011 hebben mijn man ik een dochtertje, Dewi, gekregen met een aangeboren hartafwijking. Zij is in het Wilhelmina Kinderziekenhuis geboren, maar helaas hebben we na vijf dagen afscheid van haar moeten nemen. Door deze heftige gebeurtenis voelde het goed om iets te kunnen betekenen voor andere Hartekinderen. We zijn destijds klein gestart met het verkopen van spullen op een rommelmarkt. Inmiddels bestaat het Dreamteam uit 16 personen. Het is ontzettend mooi om te zien wat we allemaal bereikt hebben en de mensen die we hiermee inspireren. Voor Valentijnsdag hebben wij een speciale actie opgezet, waarbij we direct iets voor de Hartekinderen kunnen betekenen. En daarmee kan ik ook mijn dreamteam in de praktijk laten zien voor wie we dit doen. Het is fijn om even stil te staan bij de gebeurtenis waardoor we als dreamteam begonnen zijn, en daarbij Hartekinderen in het zonnetje mogen zetten. Dat is toch geweldig! Ik was dan ook enthousiast dat Vrienden WKZ openstond voor onze actie en samen tot dit leuke idee kwamen. Samen maken wij het verschil. Daar ben ik dankbaar om.”

Help kinderen met hartafwijkingen

Met Kinderhartonderzoek willen wij patiëntjes niet alleen de beste klinische zorg bieden, maar ook het verschil voor kinderen – en hun ouders – in de toekomst.Wilt u ons helpen in de toekomst hartafwijkingen te voorkomen? Steun dan ons kinderhartonderzoek en word donateur.

Gepubliceerd op 11 feb 2016