Vrienden WKZ-krant deze week in Utrechtse brievenbussen

Deze week verschijnt de speciale krant 'Hart voor kinderen' van Vrienden WKZ in de Utrechtse brievenbussen. De krant staat in het teken van het kinderhartonderzoek en gaat mee met de 'Hoegaathet?', de publiekskrant van het UMC Utrecht.

pagina1_2.jpg

De krant bevat een voorwoord van Edward Nieuwenhuis (voorzitter divisie Kinderen & kinderarts), een infographic van het hart en zijn functies, verhalen van patiënten uit het WKZ hebben en Hans Breur (aanvrager van het Kinderhartonderzoek) legt uit waarom het Kinderhartcentrum van het WKZ en het kinderhartonderzoek zo belangrijk zijn.

Bekijk de krant online (PDF)

“Onderzoek is voor ons hoop”

Lees ook het verhaal van de familie Ter Burg op de achterkant van de krant. De zoon van Jeroen en Jakomijn ter Burg, Max, onderging vier openhartoperaties en twee hartkatheterisaties toen hij baby was. Inmiddels is hij negen en maakt hij salto’s op de trampoline. Max werd als baby 4x geopereerd in 15 maanden. Jeroen: “Max werd geboren met een transpositie van de grote vaten, oftewel de twee slagaders die uit zijn hart kwamen, waren omgewisseld. Verder had hij pulmonaalatresie: zijn hartklep bleek niet goed ontwikkeld waardoor de uitstroom van het bloed uit zijn hart naar zijn longen werd belemmerd. Ook had hij gaatjes in de wand tussen de hartkamers en -boezems. Kortom, ernstige afwijkingen. Vroeger hadden ze hem niet kunnen opereren.”

Hoegaathet?

De Hoegaathet? wordt verspreid over 500.000 huishoudens in de regio Utrecht en ligt vanaf woensdag in de bus. Deze publiekskrant van het UMC Utrecht verschijnt acht keer per jaar als bijlage van de Wegener huis-aan-huisbladen in de regio Utrecht. Met het publieksblad wil het UMC Utrecht inwoners van de regio Utrecht vertellen waar het ziekenhuis voor staat.

Onze dank gaat uit naar Axioma Communicatie voor het ontwerpen van de krant.

Gepubliceerd op 27 mei 2014