WKZ kidsrun

Op zondag 20 maart start om 12.30 uur voor de tweede keer de Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) kidsrun, onderdeel van de Utrecht Science Park (USP) Marathon. Door te sporten en te spelen ontwikkelen kinderen zich, kunnen ze zichzelf zijn en zich ‘sterker’ voelen. Daarom verbindt het Wilhelmina Kinderziekenhuis zich aan de WKZ Kidsrun. Want bewegen geeft energie! 

kidsrun

De WKZ Kidsrun heeft twee afstanden; de 1,7 km met een limiet van 20 minuten (start om 12.35 uur) en de afstand 1 km met een limiet van 17/18 minuten (start om 13.00 uur). De extra opbrengsten van het evenement komen ten goede aan de realisatie van het Kindersportcentrum.

WKZ Kindersportcentrum

Ieder kind moet kunnen sporten. Dat klinkt logisch, maar is het niet. Een kind dat (chronisch) ziek is, moeite heeft met bewegen of een blessure heeft kan niet elke zaterdag naar het voetbalveld of meedoen aan een potje badminton op straat. Daarom zetten we ons in voor het WKZ kindersportcentrum, waar zieke kinderen onder professionele begeleiding kunnen sporten en bewegen. Lees meer over het project.

Gepubliceerd op 15 mrt 2016