Kindgerichte zorg: Bewust Belonen

Aanvrager: Angeline Boekraad en Aline Kalisvaart

Voor een kind kan een ziekenhuisbezoek erg spannend zijn. Om kinderen te ondersteunen bij hun medische behandeling is belonen een goed middel. Belonen komt voor in de vorm van een kaartje bij de röntgenafdeling, een cadeautje uit de prikdoos, een kleurplaat op het Priklab, een aardigheidje na een OK-bezoek, een compliment in het Pijnpaspoort of een cadeautje bij een volle stickerkaart. Op deze manier wordt het bezoek aan het WKZ iets prettiger en minder spannend gemaakt.

Als onderdeel van dit project is de ‘Bewust Belonen Box’ ontwikkeld. Deze box bevat allemaal kleine beloninkjes om de kinderen te ondersteunen en het verblijf prettiger te maken. Helpt u mee om deze boxen op alle afdelingen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te plaatsen?

Project gerealiseerd bewust-belonen.jpg

Meer informatie

Gerealiseerd in 2016

Het project ‘Bewust Belonen’

Het doel van het project ‘Bewust Belonen’ is om een positievere beleving te creëren van de medische handelingen in het ziekenhuis. Bewust omgaan met belonen heeft een positief effect op het kind. Het kind zal er sterker door worden en dat helpt het verblijf in het ziekenhuis prettiger te maken. Op dit moment worden de kinderen op de afdelingen in het WKZ niet altijd direct beloond. Wij zouden willen dat dit in de toekomst wel altijd gebeurd. In het belang van het kind is het nodig dat dit belonen bewust, eenduidig en met een duidelijk doel voor ogen wordt toegepast. 

De Bewust Belonen Box

Er is een box met opbergsysteem ontwikkeld voor alle beloningskadootjes, naar aanleiding van het idee van de afdeling Pedagogische Zorg. Voor zowel de klinische als poliklinische afdelingen in het WKZ. Per jaar komen op deze afdelingen ongeveer 35.000 kinderen tussen de 2 en 18 jaar. In het opbergsysteem komt een bewust assortiment, waarbij rekening wordt gehouden met veiligheid, leeftijd en toegevoegde waarde.

Kleinere box

Binnenkort wordt er ook een kleinere variant van de Bewust Belonen Box ontwikkeld. Deze box heeft twee lades met beloninkjes voor alle leeftijden,  stickers, kaartjes, kanjerdiploma’s en strippenkaarten.

Hierboven het dummy ontwerp van het bewust belonen opbergmeubel. 

Meer boxen in het ziekenhuis

Afgelopen jaar zijn de eerste boxen geplaatst op de verpleegafdelingen van het WKZ. Deze boxen zijn zeer goed bevallen en daarom willen wij graag nog meer boxen in het ziekenhuis plaatsen. Wilt u ons helpen om deze boxen te plaatsen en de kinderen te ondersteunen tijdens hun medische behandeling? Steun dan dit project!