Dagbehandeling psychiatrie - buiten spelen

Aanvrager: Jannie van Utrecht, verpleegkundig hoofd zorg (zorglijn ontwikkelingsstoornissen)

Een opnameperiode kan voor kinderen beangstigend zijn. Veiligheid en vertrouwen zijn daarom belangrijke thema’s. Dat kan alleen in een kindvriendelijke en uitnodigende omgeving.

De psychiatrische zorg voor kinderen is niet ondergebracht in het Wilhelmina Kinderziekenhuis maar in het UMC Utrecht, waar afdeling Psychiatrie die zorg over de hele levensloop biedt. Dit maakt het extra belangrijk om ook daar een kindvriendelijke omgeving te bieden. Want kinderen moeten, ook als ze last hebben van ontwikkelingsstoornissen, ook gewoon kind kunnen zijn.

Project gerealiseerd nieuwetuin

Meer informatie

Gerealiseerd in

Ontspannen en ontwikkelen

Dagbehandeling is een van de vormen van opname en gericht op aanvullende diagnostiek en behandeling bij kinderen met een ernstige ontwikkelingsstoornis, zoals ADHD en autisme. Deze kinderen, in de leeftijd van zes tot twaalf jaar, komen vijf dagen per week op de dagbehandeling voor een periode van 6-18 weken. Het streven is dat de kinderen zich ontspannen en zich van daaruit verder ontwikkelen zodat ze snel weer kunnen terugkeren naar hun eigen omgeving.

De binnenlocatie van de dagbehandeling is in februari 2017 verplaatst en vernieuwd. De ruimte is kindvriendelijk gemaakt, ruimer van opzet en met faciliteiten die passen bij deze leeftijdscategorie. Nu de binnenlocatie is vernieuwd zoeken wij financiering voor de aangrenzende tuin.

Kindvriendelijke tuin

Voor kinderen is het erg goed om afwisselend binnen en buiten te kunnen spelen. Frisse lucht en kunnen rennen is belangrijk. Daarom willen wij dat er een kindvriendelijke tuin komt die stimuleert tot beweging. Om voorzien in de behoeften van zowel jongens als meisjes wordt er een schommel, klimtoestel, skelters en ander buitenspeelgoed aangeschaft. En een tuinhuisje om alles netjes in op te bergen. 

Help je mee?

Help je mee deze tuin te realiseren? Geef dan een bijdrage aan dit project.